Barbara Dallosová Správy

Hady v škôlke či sova v škatuli: Aj s takýmito kurióznymi prípadmi sa museli popasovať žiarski policajti!

Do kompetencií mestských policajtov spadá aj odchyt zvierat. A aj keď najčastejšie ide o psíkov, nie vždy je odchytávané zvieratko štvornohé. Policajti boli pacifikovať už aj všelijaké iné nemé tváre...

Ilustračný obrázok k článku Hady v škôlke či sova v škatuli: Aj s takýmito kurióznymi prípadmi sa museli popasovať žiarski policajti!
Zdroj: Webnoviny.sk

Psíci dajú kondičke zabrať

Prípadov, keď musia policajti odychytávať túlavých psov, je naozaj dosť. Podľa náčelníka mestských policajtov Róberta Šišku sú takéto zásahy na bežnom poriadku, a policajti sú na ne už zvyknutí. Aj tak ich ale občas nejaké psíča poriadne potrápi. A niekedy je to naozaj tréning ako sa patrí. ,,Stáva sa, že ho naháňajú dlho, alebo im dokonca ujde," potvrdzuje Šíška.

Džungľa v škôlke

Odchyt plazov sám o sebe nepatrí medzi tie celkom bežné, o to menej, ak sa musí odohrať na takom mieste, ako je materská škola. V žiarskej škôlke s jasľami našla pred časom pracovníčka nie jedného, ale hneď niekoľkých hadov. Duchaprítomne ich však prikryla škatuľou a vtedy boli na rade policajti. Hoci škôlka bola nejaký čas zatvorená, nakoniec šlo len o užovky a všetko dobre dopadlo.

Prečkajú na stanici

Predstava noci prečkanej na policajnej stanici sa ľuďom väčšinou nespája s ničím dobrým. V týchto prípadoch však nešlo o žiadnych kriminálnikov. U našich policajtom na chvíľu pobudli odchytené vtáky. ,,Mali sme už aj nejakého dravca, raz šlo tiež o sovu. Mali sme ich v škatuli na stanici, kým si po ne neprišli kompetentní z Banskej Štiavnice," spomína na netradičných návštevníkov Šiška.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM