Barbara Dallosová Samospráva

Hlasovanie o zimáku rozbilo parlament: Poslanci si poriadne naložili aj na facebooku!

Na predvčerajšom nepokojnom zasadnutí MsZ si najprv názory začali vymieňať kolegovia z parlamentných lavíc Uhrovič s Nagyom, neskôr sa horúcej rozpravy pridal poslanec Dubeň. Po zverejnení nášho článku hádky pokračovali v komentároch. Poslanci sa nešetrili, čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Hlasovanie o zimáku rozbilo parlament: Poslanci si poriadne naložili aj na facebooku!
Zdroj: Dnes24.sk

Včera sme vám priniesli informácie o hlasovaní, ktoré niektorým poslancom mestského zastupiteľstva poriadne zdvihlo žlč: Poslanec Uhrovič: TÍTO poslanci dali zimnému štadiónu červenú!

Rozvášnené komentáre na seba nenechali dlho čakať. Diskusiu začal Peter Uhrovič, brat poslanca Uhroviča a konateľ spoločnosti SPORT TREND: Vážený pán „prošportový“ poslanec Nagy. Formu nezmeníte, lebo stavebné konanie z legislatívneho hľadiska musí prebehnúť. Všetky náklady, ktoré boli vynaložené na prípravu projektu zimného štadióna hradila zo svojich prostriedkov súkromná spoločnosť. Iniciovali sme zámenu družstevných pozemkov, čím sa stali mestskými a stačilo ich začleniť do existujúcej nájomnej zmluvy k objektom a ostatným pozemkom, ktoré máme v nájme. Tým by mohlo úspešne prebehnúť stavebné konanie a mohli sme sa posunúť o krok ďalej. Deklarovali sme, že budeme vyvíjať také aktivity, aby to mestskú pokladňu nestálo žiadne finančné prostriedky – to na margo toho bývalého cirkevného pozemku, ktoré si mesto za niekoľko rokov nevedelo vysporiadať. Mesto to do dnešného dňa nestálo žiadne finančné prostriedky a dúfam, že rozhodnutím, ktoré ste urobili ste neohrozili aj iné budúce rozvojové projekty mesta.

Poslanec Nagy okamžite reagoval: Všetkých spomínaných 12 poslancov vrátane viceprimátora sme za dokončenie zimného štadióna. Dali sme len červenú forme, akou k rekonštrukcii zimného štadióna pristupuje firma SPORT TREND. Treba si pozrieť, kto sú konatelia tejto firmy. Zároveň sa spýtať na to, čo spomenul v rozhovore viceprimátor. Ako je to s pozemkami pod zimákom, pán kolega poslanec Uhrovič? Toto si nám, kolegom poslancom ZABUDOL povedať.

Jeden z hlavných aktérov konfliktu, poslanec Uhrovič svojmu kolegovi kontroval takto: Áno Noro, aj ja som konateľom firmy SPORT TREND, som poslancom MsZ a taktiež predsedom OZ Hokejový klub a prezident Hokejového klubu MŠK Žiar nad Hronom. Ja som chodil dobrovoľnícky pracovať na zimný štadión, keď sa robila rekonštrukcia plochy v roku 2000. Ja som tam vyrastal od 6 rokov a zažil veľmi pekné spomienky a ja som jeden z tých, ktorý tam dotiahol hokejbalovú extraligu. Ty si pre to, aby sa hokej vrátil späť do Žiaru neurobil vôbec NIČ. TY si len človek, ktorý má ústa plné rečí o športujúcich detičkách. Začína mi ťa byť ľúto.

Pán kolega poslanec, namiesto ohňa, síry a urážok, nás budeš musieť presvedčiť argumentami na papieri. Skús nás presvedčiť reálnym projektom. Zatiaľ sme taký od teba doteraz nedostali. Takto stručne odbil Uhroviča Nagy. Vyhrotená debata však pokračovala Uhrovičovým príspevkom: Nemyslím si vôbec, že Vás zaujímajú argumenty. Za štyri roky v zastupiteľstve nikto z Vás nevyvinul iniciatívu na to, aby sa zimný štadión opätovne sprevádzkoval až teraz, keď niekto iný vyvinul aktivitu na to, aby sa hokej do mesta vrátil až teraz máte niektorí ústa plné rečí o tom ako chcete zimný štadión opätovne sprevádzkovať a vrátiť hokej späť do mesta, ale opäť to budú len prázdne reči. Začínam mať pocit, že niektorí sú skôr brzdou rozvoja tohto mesta.

Komentár adresovaný poslancovi Nagyovi pridal aj primátor Peter Antal: Pán poslanec Nagy, čo sú papierové argumenty na ktoré čakáš? Prečo hovoríš že všetci poslanci čakajú na papierové argumenty? Okrem teba som to od nikoho iného doteraz nepočul. Ani slovo som od Teba nepočul, že ti niečo nie je jasné, že by si chcel niečo vidieť. Nepočul som ani jednu otázku k tomuto projektu a to od nikoho. Dokonca si vyjadril podporu na neformálnom stretnutí. Preto jednoducho nerozumiem celému tomu hlasovaniu. Som presvedčený, že tento projekt je dobrý a v prospech obyvateľov nielen mesta ale aj širokého okolia. Toto je presne ten verejný záujem na ktorý rád poukazuješ. Všetky mestá by si želali súkromného partnera do takýchto projektov…Žiaľ nemáme hokejistu z NHL, ktorý vyrástol v ZH a ktorý by postavil ZŠ… Aj ja som vyrastal na tom štadióne a veľmi rád by som si ešte hokej na ňom zahral.

Lekár a člen komisie športu Ladislav Kukolík vyzýva k riešeniu problému s chladnou hlavou: Osobné animozity v MsZ sú kontraproduktivné, pretože Čierny Peter stále ostane občanovi. Preto vyzývam všetkých zainteresovaných, aby sme si sadli k rokovaciemu stolu a vyriešili v prospech mesta a našich občanov problematiku zimného štadióna! Pre mňa je sklamaním,že pred zastupiteľstvom nebolo zvolané zasadnutie komisie športu,ktorá mala prejednať tento bod programu. Nemal som možnosť ako člen komisie športu vyjadriť sa k tomu.

Názor si vytvorili aj občania. Radoslav Grus vníma výsledok hlasovania ako krok proti mládeži: Ďakujeme PAAAANI poslanci!!! Takýmto hlasovaním ste sa „pekne“ prezentovali ako Vám záleží na deťoch a mládeži ktorá vyrastá v našom meste. Je asi podľa Vás lepšie sa dívať sa na unudenú a znechutenú mládež, ktorá namiesto uplatnenia sa v športových aktivitách hľadá zábavu v páchaní trestnej činnosti a podobne…

Celú diskusiu čítajte na našom Facebooku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM