Martin Károly Kremnica

Zmeny v doprave: Hlavný vstup do mesta bude minimálne pol roka zablokovaný!

Pravdepodobne až do októbra 2013 bude trvať rekonštrukcia historického mostu, ktorý momentálne slúži ako hlavný vstup do Kremnice. Po novom sa do mesta a teda aj na Skalku pri Kremnici bude vchádzať po Matunákovej ulici. Tú dnes začali opravovať.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v doprave: Hlavný vstup do mesta bude minimálne pol roka zablokovaný!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Dlho avizované rekonštrukčné práce na historickom moste pri autobusovej stanici mali mali pôvodne začať hneď po veľkej noci. Nepriaznivé počasie sa ale podpísalo pod zdržanie. Most sa však mal začať opravovať už začiatkom roku 2012. Cesta patrí Vyššiemu Územnému Celku (VÚC) Banská Bystrica, ktorý rekonštrukciu poškodeného mosta zabezpečuje. Viac sa dočítate TU: Most si na opravu ešte počká

Zákazka za vyše 400 tisíc eur

Dnes začali kremnické Technické služby s rekonštrukciou Matunákovej ulice. Tá sa počas rekonštrukcie bude používať ako vchod do mesta. (Pozri fotogalériu)

Podľa portálu www.kremnica.sk bude rekonštrukciu mosta realizovať víťaz elektronickej aukcie, ktorú vyhlásila banskobystrická VÚC-ka. Práce by mali byť ukončené do konca októbra, všetko ale môžu zmeniť archeologické nálezy. Barokový most sa nachádza v blízkosti historických hradieb. Cena zákazky je 401 595,76 eur.

Obmedzenia sa dotknú nielen Kremničanov

Spoločnosť AVA-stav,,ktorá stavbu realizuje stavenisko oplotí. Autobusová stanica bude ale podľa zmluvy funkčná. “Osobitne sme žiadali zaistenie bezpečnosti obyvateľov, chodcov a najmä detí, keďže v tomto priestore sa dá očakávať väčší pohyb vzhľadom na to, že tam je autobusová stanica,” informuje primátorka Zuzana Balážová prostredníctvom oficiálneho mestského webu.

Podľa primátorky bude stavba určitý čas obťažovať občanov ale verí, že sa touto rekonštrukciou zlepší vjazd do mesta. Predláždená by podľa zmluvy mala byť aj časť cesty na Malom námestí.

Kremnický most si na rekonštrukciu ešte počká
6
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM