Barbara Dallosová Rôzne

Hliníkové fólie sú jednoducho žiarske: Neuveríte ale, ako vianočne to vylepšili tieto baby :)

Z čoho by podľa vás mala byť vyrobená vianočná ozdoba typická pre Žiar? V duchu kovu, ktorý je s naším mestom spätý, sa bude niesť celý predvianočný pondelok. A tiež, v duchu pomoci tým, ktorí to potrebujú. Čítajte viac...

Ilustračný obrázok k článku Hliníkové fólie sú jednoducho žiarske: Neuveríte ale, ako vianočne to vylepšili tieto baby :)
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Zo textílií, skla, dreva, plastu, organzy, papiera, či dokonca cesta…Vianočné ozdoby sa dajú vyrobiť naozaj zo všeličoho. Členky neformálneho zoskupenia ž i a r o v k y ale dostali originálnejší nápad. Vianočné ozdoby z ich rúk budú naozaj ,,po žiarsky".

Alumíniové Vianoce

To je názov akcie, ktorej súčasťou bude aj výroba výroba ligotavých vianočných ozdôb z alobalu. ,,Nápad nazvať Vianoce práve takto prišiel spontánne, keď sme sa rozhodli, že v rámci benefičného koncertu Dominiky Fričovej budú ž i a r o v k y ako predskokan vyrábať vianočné alobalové ozdoby. Slovo Alumínium nám znelo svojim spôsobom až poeticky, zároveň vyjadruje niečo typické pre Žiar a keďže sú práve Vianoce, tak sme to jednoducho prepojili," hovorí o nápade Michaela Grznárová za ž i a r o v k y.

Pre dobrú vec

Hlavným bodom programu bude ale sólová folková speváčka a žiarska rodáčka Dominika Fričová. Jej koncert s príznačným názvom ,,Vianoce pod psa? Kdeže!" má pomôcť žiarskemu útulku. Vstupné je v dobrovoľnej výške a celá vyzbieraná suma poputuje na nákup krmiva, ktorého pre hladné psie brušká nikdy nie je dosť, a to hlavne v zime. Tešiť sa tiež môžete na minitrhy, na ktorých nakúpite drobnosti pre svojich blízkych.

Alumíniové Vianoce na váš čakajú v pondelok, 22. decembra v Shanti Art Café. Viac na facebookovej stránke podujatia.

Foto: ilustračné

Alumíniové Vianoce: Kde inde, než v metropole hliníka?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM