Aktualizované Barbara Dallosová Krimi

Vážna nehoda pri neďalekej obci: Ženu (65) zachraňoval vrtuľník, zranených je viac!

Dopravná nehoda neďaleko Žiaru nad Hronom. Po ženu (65) musel podľa záchranárov prísť vrtuľník, zranených prevážali i do žiarskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Vážna nehoda pri neďalekej obci: Ženu (65) zachraňoval vrtuľník, zranených je viac!
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE letela v obedňajších (18.9.) hodinách do Žarnovice. Informovala o tom hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej služby Zuzana Turočeková.

,,Rýchly prevoz vrtuľníkom do nemocnice potrebovala 65-ročná žena, ktorá bola účastníčkou dopravnej nehody pri obci Hodruša – Hámre. Žena sedela v osobnom aute na mieste spolujazdca, pri nehode utrpela poranenie hrudníka a rebier. Ženu primárne ošetrila zasahujúca posádka RLP, ktorá ju previezla na ihrisko do Žarnovice a tam odovzdala leteckým záchranárom," opisuje zásah Turočeková.

Ako pokračovala, zranenú ženu napojenú na umelú pľúcnu ventiláciu vrtuľníkom previezli do banskobystrickej nemocnice. Podľa hovorcu záchranárov Borisa Chmela si nehoda vyžiadala i ďalšie zranenia. ,,Jedna osoba s viacerými vážnymi zraneniami, s polytraumou, bola v rukách leteckých záchranárov, ďalšie dve s ľahšími zraneniami previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom," uviedol Chmel.

Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Andrey Petrovičovej je nehoda v štádiu vyšetrovania a na zistenie jej príčin bol do vyšetrovania prizvaný znalec z odboru cestnej dopravy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM