Katarína Reiterová Rôzne

Horúca novinka: Začína sa výstavba Malej Európy

Ešte v januári tohto roku sme vás informovali, že takzvaná Malá Európa dostala stavebné povolenie. Stáť má na Ulici Dr. Janského v Žiari. Developer, spoločnosť Tatra Real, sa rozhýbal. Mesto muselo začať s demontážou chodníka.

Ilustračný obrázok k článku Horúca novinka: Začína sa výstavba Malej Európy
Foto: DuPe - / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa plánu má mať Malá Európa alebo oficiálne Shopping park Žiar nad Hronom približne 3 000 metrov štvorcových obchodnej plochy a 120 parkovacích miest. Investor sa však s jej výstavbou neponáhľal.

Spoločnosti Tatra Real totiž mestskí poslanci odklepli predaj pozemkov na Ulici Dr. Janksého, pri MsKC, ešte v roku 2008. V októbri 2010 nadobudlo právoplatnosť aj územné rozhodnutie. Spoločnosť v septembri minulého roku podala žiadosť o stavebné povolenie. V najbližších týždňoch sa údajne začne stavať.

Investor robí zmeny

Ako sme sa dnes dozvedeli od Jaroslava Šuvegu zo spoločnosti Tatra Real, momentálne robia prípravné práce na začatie výstavby. „Robíme aj nové vizualizácie, komunikujeme s dodávateľmi,“ potvrdil nám Šuvega s tým, že presný dátum začatia či ukončenia výstavby Shopping parku Žiar nad Hronom nám upresní o dva týždne. „Zatiaľ nechcem predbiehať,“ do­dal.

Mesto: Investor mal s nami komunikovať

Investori však už mesto Žiar nad Hronom požiadali o odstránenie dlažby na svojom pozemku, kde má Malá Európa stáť. “Včera nám stavebný dozor prišiel oznámiť, že chcú začať s prácami,” potvrdil nám hovorca mesta Martin Baláž avšak dodal, že: “Napriek tomu, že majú stavebné povolenie, nezdá sa nám korektné a v poriadku, štýl ako chcú začať realizovať stavbu.”

Podľa Baláža sa o realizácii stavby dozvedeli krátko pred jej začiatkom. „Chýba nám komunikácia s mestom, aj obyvateľmi zo strany Tatra Realu,“ dodáva ďalej hovorca samosprávy a dopĺňa, že mesto tak nestihlo informovať ľudí, že musí demontovať chodník, ktorý prechádza stavebným pozemkom, a teda od Základnej školy na Ulici Dr. Janského smerom k Prioru. „Podľa nášho názoru, v prípade tak zásadného projektu, by mal investor veľmi podrobne komunikovať s obyvateľmi a samosprávou,“ uzavrel Baláž.

Mala Europa ZH
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM