Barbara Dallosová Krimi

Hrôzostrašný pohľad: Telo zavesené na skale a konároch, Hron vyplavil nezvestnú ženu (63)

Takýto pohľad sa naskytol hasičom pri lodenici v Hliníku nad Hronom. Telo ženy, po ktorej v nedeľu pátrali policajti, hasiči, aj obyvatelia Lovče nakoniec vyplavila rieka.

Ilustračný obrázok k článku Hrôzostrašný pohľad: Telo zavesené na skale a konároch, Hron vyplavil nezvestnú ženu (63)
Foto: Peter Kováč / Zdroj: Dnes24.sk

Pátralo sa už od nedeľného rána

Podľa hovorkyne KR PZ Márie Faltániovej nezvestnosť tejto ženy nahlásili na políciu v sobotu 5. júla. Nasledujúci deň sa rozbehla pátracia akcia. Niekoľko hodín pátrali po žene popri rieke Hron až po obec Voznica za Žarnovicou. Na pátracej akcii sa okrem policajtov, hasičov z Novej Bane a Žiaru nad Hronom, dobrovoľných hasičov z Lovče a Žarnovice, zúčastnilo aj 15 členov centrálneho integrovaného záchranného systému Gabčíkovo, obyvatelia Lovče a zástupca starostu obce. Telo ženy nakoniec ukázala rieka, privolaný lekár však už konštatoval smrť.

Na skale a konároch…

„Žena sa nachádzala na ľavej strane rieky zavesená na skale a konároch pri brehu. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sprístupnili breh, osobu zaistili lanom a vytiahli ju na breh,“ priblížil zásah banskobystrický krajský hovorca hasičov Erik Piater.

Pitva a trestné stíhanie

„Privolaný lekár vykonal obhliadku tela nebohej, pričom vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu,“ povedala policajná hovorkyňa. ,,Polícia v Žiari nad Hronom začala v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ dodala.

Článok budeme priebežne aktualizovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM