Martin Károly Rôzne

Hudobné vzdelanie pre najmenších aj v Žiari

Aj v Žiari môžete svojim deťom dopriať kvalitné hudobné vzdelanie, a to takmer od narodenia. Priaznivo rozvíjať nielen ich hudobné cítenie, ale aj mozgovú činnosť vám pomôže YAMAHA Class.

Hudobná škola YAMAHA vznikla v roku 1954 v Japonsku, ale dnes už pôsobí po celom svete. Má viac ako 700 000 žiakov a asi 20 000 učiteľov. Radí sa tak k najväčším organizáciám svojho druhu. Od roku 1967 funguje aj v Nemecku, od roku 1994 v Čechách i na Slovensku.

[blockquote]Aj vy môžete dopriať svojmu dieťatku hudobné vzdelanie, a to už od jeho 4 mesiacov. OTVORENÉ HODINY – predškolských programov sa uskutočnia už v pondelok 17. septembra­.[/blockquote]

Od 9,00 do 10,00 hodiny je lekcia pre mamičky s deťmi vo veku od 4 do 18 mesiacov. Od 16,00 do 17,00 hodiny je lekcia pre mamičky s deťmi vo veku 18 mesiacov do 4 rokov a svoje prvé rytmické krôčiky sa môžu detičky naučiť od 17,00 do 18,00 hodiny. Tento termín je určený pre deti vo veku 4 až 6 rokov. Otváracie hodiny sú ZADARMO!

[size=14][color=#cc0000]­Čo sa na takej hudobnej výchove pre najmenších učí?[/color][/size] S detičkami a ich mamičkami sa na hodine učia piesne, básne, ale aj hra na telo, tematické rozprávanie, hudobno-pohybové hry s tuleňom Robíkom, Mackom a chobotničkou Jajkou. Deti sa však zoznámia aj so skladbami rôznych žánrov a štýlových období. Pokiaľ budete mať záujem, vaše dieťa sa môže naučiť hrať na flautu, keyboard či iné detské hudobné nástroje. Neznáma im nebude ani notová pyramída či solmizačné schodíky. Samozrejmosťou je práca s CD a farebným leporelom alebo žiacky zošit s klávesnicou a notové karty.

Miesto stretnutia: Od septembra tohto roku sídli YAMAHA Class v priestoroch Komunitného centra pri Materskom centre Mravenisko v Žiari nad Hronom. Bližšie informácie získate aj od Adely CIBUĽOVEJ na mobilom čísle 0908 112 209 alebo e-mailovej adrese acibulova@centrum.sk /acibulova@cen­trum.sk/ Viac o Hudobnej škole YAMAHA sa dočítate na stránke www.yamahaskola.cz.

[blockquote]Hudobné vzdelávanie v ranom veku získava na význame čoraz viac. Pribúdajú poznatky o vývoji detského mozgu a je známe, že schopnosti, ako sú sluch a reč sa vytvárajú v období od narodenia do šiesteho roku života dieťaťa. Preto je veľmi vhodné umožniť dieťaťu v tejto fáze „tvorby sluchu“ tiež základnú hudobnú skúsenosť.[/bloc­kquote]

yamaha
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM