Barbara Dallosová Šport

Hviezda žiarskeho klubu: Päťročná Olívia oslnila skvelým výkonom, FOTO

Žiarsky klub ukázal, že okrem ostrieľaných športovcov ukrýva aj malé veľké talenty. Napríklad Olíviu.

Ilustračný obrázok k článku Hviezda žiarskeho klubu: Päťročná Olívia oslnila skvelým výkonom, FOTO
30
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Marec priniesol šance aj najmladším ročníkom z karate klubu MŠK Žiar nad Hronom. Druhé kolo Slovenského pohára (3.3.) priviedlo do Partizánskeho 471 pretekárov zo 49 klubov z celého Slovenska. Vybojovať kovy vyrazili i Žiarčania.

Nezastaviteľná bojovníčka

Ako informoval tréner Ľubomír Striežovský, v disciplíne agility si zlato vybojovali Olívia Černáková a Luca Presser, o striebro sa postaral Adam Hudec a o bronz Roman Neuschl.

,,V súborných cvičeniach kata opäť zahviezdila Olívia Černáková, ktorá vyhrala svoju kategóriu päťročných dievčat. O tri bronzové umiestnenia sa postarali Adam Hudec, Karolína Kortišová a Jozef Šipkovský. V športovom zápase kumite do tretice zlato vybojovala Olívia, ktorá na tejto súťaži podala doslova stopercentný výkon," nešetrí chválou na päťročnú športovkyňu tréner.

Ako pokračoval, striebro ešte po pekných výkonoch pridali Urban Beňo, Ariana Nikoleta Čela a Maxim Uhrík. S bronzom domov odišli Bibiana Černáková, Šimon Ďurian, Ivana Gahírová, Radoslava Kučerová, Jakub Šimko a Mathias Uhrík.

Žiarske víťazky Slovenského pohára

Ubehlo niekoľko marcových dní a žiarski karatisti cestovali opäť, tentoraz do Starej Ľubovne. Slovenský pohár detí a žiakov v karate vyvrcholil svojím tretím kolom (24.3.) za účasti 462 pretekárov z 46 klubov z celej krajiny a bojovalo sa o posledné body.

Ani tu sa nestratilo meno malej Olívie. V disciplíne agility sa po zisku zlata sa stala aj celkovou víťazkou Slovenského pohára vo svojej kategórii. Striebro v agility vybojovali Helena Frolová a Roman Neuschl. Bronz patril Viktórii Frolovej. V disciplíne súborné cvičenia kata opäť rezonovali známe mená.

,,Striebro si vybojovali Adam Hudec a Karolína Kortišová a bronz Jozef Šipkovský. V športovom zápase kumite sa tento raz najviac darilo Radoslave Kučerovej, ktorá nenašla premožiteľku. So striebrom skončili Bibiana Černáková a Gregor Sukop. Zbierku kovom uzavreli bronzom Natália Veisová a Ivana Gahírová. Po sčítaní všetkých bodov nakoniec Ivana Gahírová vo svojej kategórii mala najviac bodov a tak sa stala celkovou víťazkou Slovenského pohára," pridáva Striežovský medzi celkových víťazov ďalšiu žiarsku zverenkyňu.

Na titul. foto: Olívia Černáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM