Martin Károly Samospráva

Hviezdoška ide na paškál ako prvá: Mesto sem presúva vyše 100 tisíc eur!

Dobrá správa pre obyvateľov Hviezdoslavovej ulice v Žiari. Medzibloková zóna dostala zelenú aj v zastupiteľstve. Pozrite, kedy má byť prestavba dokončená.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdoška ide na paškál ako prvá: Mesto sem presúva vyše 100 tisíc eur!
Zdroj: Dnes24.sk

S prestavbou tohto medziblokového priestoru, by sa podľa primátor Petra Antala malo začať už v máji tohto roku. „Dnes sú tam tri rozbité asfaltové plochy, absolútne nepoužívané. Celý tento priestor bude skultúrnený, zazelenaný, pribudne tam bežecká dráha, basketbalové aj multifunkčné ihrisko,“ konkretizuje Antal. Pozrite si tu ako bude celý projekt vyzerať.

Peniaze sa našli aj v rozpočte

Projekt bude podľa primátora stáť viac ako 100 tisíc eur. Väčšinu peňazí poslanci hlasovaním presunuli pri zmene rozpočtu z mestskej kasy. Časť peňazí ale tvoria podľa viceprimátora Emila Vozára, aj sponzorské dary.

Pôvodne som myslel, že to bude dlhodobejhší projekt,“ hovorí Emil Vozár, ktorý je zároveň aj poslancom za tento volebný obvod. „Som rád, že to primátor takto poňal, Hviezdoška by takto mala byť dokončená už na jeseň tohto roku,“ konketizuje ďalej Vozár.

Obyvateľov čaká rušné leto

Emil Vozár zároveň ale upozorňuje, že obyvatelia Hviezdoslavovej ulice budú musieť strpieť toto leto stavebný ruch. „Sedel som s predsedami doknutých spoločenstiev a okrem iného sme sa dohodli aj na tom, že z priestranstva budú ostránené staré sušiaky,“ dodáva s tým, že predsedov vyzval k tomu, aby sa počas leta nesťažovali na stavebný ruch.

Celý rozhovor s Emilom Vozárom a Petrom Antalom nájdete v priloženom vi­deu!

Podľa viceprimátora je otázka úprav aj ďalších medziblokových priestorov na území mesta otvorené. „Treba nájsť miesto, čas, peniaze a ochotných ľudí a možné je všetko,“ dodáva na záver Emil Vozár.

Peter Antal a Emil Vozár o Hviezdoške
2
Galéria
Hviezdoslavova ulica: Takto má vyzerať už na jeseň
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM