Martin Károly Rôzne

I. Černaj: Áno, investoval som do nehnuteľností na Floride

Žiar nad Hronom 8. októbra - Anonymný list upozornil na fakt, že primátor Žiaru nad Hronom, Ivan Černaj vlastní domy na Floride. Na dnešnej tlačovej konferencii túto informáciu primátor potvrdil.

Kúpil som dva domy na Floride“ tvrdí Ivan Černaj, žiarsky primátor. „Bola to dobrá investícia, jeden dom ma v tej dobe vyšiel približne na 70 000€. Za tieto peniaze by som nekúpil nehnuteľnosť ani v Bratislave, či Nitre.“ dodáva Čerajnaj a pokračuje: „Nič som nechcel utajiť, moje majetkové priznanie som odovzdal už v marci tohto roku, táto kúpa je v ňom zahrnutá“ dodáva žiarsky primátor.

Na regionálnej tlačovke ďalej primátor vysvetlil, že túto investíciu si mohol dovoliť aj vďaka tomu, že do primátorského kresla nenastúpil bez majetku. Zároveň dodáva, že jeho primátorský ročný plat presahuje 30 000€. „Môj majetok je zverejnený aj na mojej webovej stráne, / http://www.ivancernaj.sk/…jetok-5.html / Nemám čo skrývať.“ vysvetľuje Černaj.

Okrem toho, anonym informuje, že v zhruba rovnakom čase kúpil v tom istom meste štyri nehnuteľnosti aj majiteľ firmy Remeslo, Bohumil Glezgo. „Áno, tiež nemám čo skrývať, bola to jednoducho dobrá investícia“ odpovedá na otázky portálu Žiar24, jeden z najvplyvnejších žiarských podnikateľov, majiteľ spoločnosti REMESLO, Bomumil Glezgo.

Anonym /viď fofopríloha/ ďalej naznačuje súvislosť v spoločnej kúpe Černaja a Glezga s údajným prepojením zákaziek z mesta pre práve túto spoločnosť. „Remeslo v Žiari vyhralo približne 11% verejných súťaží.“ bráni sa primátor Ivan Černaj. „Je to úplný nezmysel a nemienim to komentovať“ dodáva v tejto súvislosti Bohumil Gelzgo.

Záznam z tlačovej konferencie si môžete pozrieť vo videu.

I. Černaj: Áno, investoval som do nehnuteľností na Floride
1
Galéria
Cernaj Florida
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM