Futbal Šport

Ide do tuhého: Pohronie zbiera body, čakajú ho dvaja súperi

Zostáva posledných päť kôl súťaže a Pohronie je motivované zbierať body. Našich futbalistov čaká súper zo Šamorína aj zápas so Žilinčanmi na domácej pôde.

Ilustračný obrázok k článku Ide do tuhého: Pohronie zbiera body, čakajú ho dvaja súperi
Zdroj: FK Pohronie

Tím Pohronia čaká opäť náročný týždeň. Už túto stredu Žiarčania nastúpia proti ŠTK Šamorín a v nedeľu si zahrajú doma o 18.00 proti MŠK Žilina B. Blíži sa záver súťaže, posledných päť kôl, ani jeden zápas a súper nebude ľahký. Čo hovorí tréner Rasťo Urgela o blížiacich sa dueloch?

Pribudol ďalší maród

„So Šamorínom máme rovnaký počet bodov a určite by sme sa v stredu chceli vracať s nejakým ziskom, najradšej s víťazstvom, pretože sme ešte vonku v tejto sezóne nevyhrali,“ hovorí na margo stredajšieho zápasu tréner Urgela, ktorý v tomto zápase nemôže počítať s dvomi hráčmi: „Po zranenom Jackovi k maródom pribudol aj Bartoš, ktorý sa zranil v zápase so Skalicou. Uvidíme, akého rozsahu to bude po lekárskych vyšetreniach.“

Zápas so Skalicou bol reklamou na druholigový futbal

Po domácom zápase so Skalicou nás čaká v nedeľu o 18.00 hodine na žiarskom Mestskom futbalovom štadióne ďalší kvalitný súper z čela tabuľky – Žilina B. „Urobíme všetko preto, aby body zostali v Žiari,“ hovorí Urgela.

„Ešte potrebujeme bodovať, pretože k záchrane nám pár bodov chýba a nechceme hrať pod tlakom do samotného záveru o 2. ligu. Výborne sme v zime trénovali, v zápasoch hráči vyzerajú fyzicky dobre, takže sa o únavu nebojím, aj keď máme nahustený program. Kvalitne zregenerujeme po strede a na Žilinu budú všetci určite pripravení,“ dodáva tréner Urgela, ktorý na záver zhodnotil ostatný zápas so Skalicou: „Zápas so Skalicou bol výbornou reklamou na druholigový futbal. Hralo sa pred oboma bránami veľmi aktívne, čo sa muselo peknej návšteve páčiť. Odohrali sme veľmi kvalitné stretnutie, boli sme po väčšinu lepším, futbalovejším a aktívnejším tímom. Vytvorili sme si veľké šance, brankár hostí Fišan bol však veľkou oporou tímu, ktorý pomýšľa na postup do vyššej súťaže a doslova našich hráčov privádzal do zúfalstva. Gól sa nám nepodarilo streliť a po dvoch chybách sme inkasovali. Škoda, prvá prehra prišla v najnevhodnejšej chvíli a po našom najlepšom jarnom domácom výkone. Ako tím sme však ukázali, že hráme atraktívny a útočný futbal.“

Zdroj: FK Pohronie
Zdroj: FK Pohronie
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM