Barbara Dallosová Rôzne Správy

Ideálny víkend na lyžovačku: Svahy okolo Žiaru po poriadnej nádielke!

Láka vás to počas vytúženého víkendového voľna na svahy? Predtým než vyrazíte, nazrite, ako to mometnálne vyzerá v okolitých strediskách...

Ilustračný obrázok k článku Ideálny víkend na lyžovačku: Svahy okolo Žiaru po poriadnej nádielke!
Zdroj: TASR

Za príjemnou víkendovou lyžovačkou netreba cestovať ďaleko. Sezóna je v plnom prúde a na niekoľko desiatok centimetrov snehovej pokrývky lákajú aj strediská v Kremnických a Štiavnických vrchoch.

Ako uvádza na oficiálnom webe stredisko Ski Krahule, teplota sa drží tri stupne pod nulou a hrúbka snehu je 50 centimetrov. Krahule lákajú na denné aj večerné lyžovanie. V druhom stredisku pri Kremnici je vrstva snehu ešte vyššia. Skalka arena hlási jeden stupeň pod nulou a až 80 centimetrov sne­hu.

Najjužnejšie položené stredisko na Slovensku, Salamandra resort, uvádza veľmi dobré podmienky. Lyžiarom, ktorí sa vydajú na svah neďaleko Banskej Štiavnice, sľubuje 30 centimetrovú snehovú pokrývku.

Ak patríte medzi fanúšikov bežeckého lyžovania, pripravte sa na zmeny. Na obľúbených tratiach nad Kremnicou zaviedlo mesto spoplatnenie využívania, a to už od tejto soboty (20.1.).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM