Kultúra Tlačové správy

Ihráčsky Majáles 2017: Vypredaní Kollárovci a návrat kapely Heľenine Oči

Minuloročný koncert Polemicu a rodáka Mila Kráľa lámal rekordy v návštevnosti Ihráčskeho Majálesu. A už teraz je isté , že ten tohtoročný vôbec nezaostane.

Ilustračný obrázok k článku Ihráčsky Majáles 2017: Vypredaní Kollárovci a návrat kapely Heľenine Oči
Zdroj: PR

Po osvedčenom dvojdňovom formáte sa aj tento, v poradí 3. ročník bude konať dva dni a to 19. a 20. mája 2017 .

V piatok vypredaný koncert Kollárovcov

Tohtoročný majáles otvorí goralská kapela Kollárovci. Ich repertoár pozostáva zo slovenských ľudových piesní, ktoré vďaka nim dostávajú nový šat, príjemný aj pre tých, ktorí tento žáner nikdy nevyhľadávali. S takým záujmom o lístky sa organizátor ešte nestretol. Koncert Kollárovcov bol dávno vypredaný a záujem je stále obrovský, ale kapacita Kultúrneho domu je naplnená do posledného miesta. „Veľmi ma mrzí, že nemôžem vyhovieť ďalším záujemcom a ak by sme tento koncert chceli robiť niekde vonku, kde by bolo viac miesta, predstavovalo by to oveľa vyššie náklady a riziká,“ uviedol organizátor.

V sobotu Heľenine Oči , Wasted Strings a DJ Fabo

Prešovská Folk – Punková kapela Heľenine Oči vystúpi na Ihráči už po druhýkrát. Pernamentní návštevníci Majálesu si želali práve túto kapelu, ktorej hity opäť s určitosťou roztancujú celú sálu kultúrneho domu. Ich predskokanom bude dievčenská rocková kapela Wasted Strings zo Žiliny a o veľkú afterparty sa postará DJ Fabo.

Plány už aj na rok 2018

Obec Ihráč slávi budúci rok 630. výročie prvej písomnej zmienky a organizátor plánuje rôzne atrakcie a veľké kultúrne podujatie pod holým nebom . „Bola by škoda takéto výročie neosláviť, preto chcem osloviť viacero sponzorov, dať priestor predovšetkým domácim umelcom, ale taktiež pozvať komerčne známe kapely a pripraviť veľkolepú oslavu,“ dodal.

(PR správa)

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM