Barbara Dallosová Rôzne

Impozantná štiavnická kalvária: 10 FOTIEK, ktoré sú hotovým balzamom na dušu

Ťažko povedať, v ktorom ročnom období je kalvária najkrajšia. Ujdite na chvíľu z reality a pozrite jej najpôsobivejšie panorámy.

Ilustračný obrázok k článku Impozantná štiavnická kalvária: 10 FOTIEK, ktoré sú hotovým balzamom na dušu
10
Galéria
Zdroj: TASR

Banskoštiavnická kalvária, ktorá patrí medzi najstaršie kalvárie na Slovensku, láka aj turistov z okolia i spoza hraníc.

Nečudo, že svoje objektívy na ňu radi mieria aj fotografi. Kalvária, ktorá akoby z výšky strážila historické mestečko, mení tvár s každým ročným obdobím. A v každom je fotogenická.

Kalvária nad mestom je komplex sakrálnych objektov v barokovom slohu pozostávajúci z troch kostolov, devätnástich kaplniek a súsošia Panny Márie a svojim umiestnením na kopci uprostred štiavnického vulkánu je dominantou Banskej Štiavnice.

Počas výletu na toto magické miesto môžete navštíviť aj Expozíciu o Kalvárii v priestoroch Dolného kostola, alebo expozíciu „Kalvária v azyle“ umiestenú na Starom zámku, kde sú vystavené všetky zachránené originály z výzdoby Kalvárie. Od leta funguje na kalvárii i návštevnícke centrum. Obnove kalvárie a sa roky venuje OZ Kalvársky fond.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM