Katarína Reiterová Kultúra

IMT Smile v Žiari, Envirofilm v Kremnici a Štiavnici. Tu je zoznam ďalších akcií na víkend

Ani tento víkend sa nemusíte nudiť doma. V mestách nášho regiónu to žije. V Žiari vás čaká koncert IMT Smile či Deň dospelých detí, v Kremnici i Štiavnici Envirofilm a mnoho ďalších zaujímavých podujatí.

Ilustračný obrázok k článku IMT Smile v Žiari, Envirofilm v Kremnici a Štiavnici. Tu je zoznam ďalších akcií na víkend
Zdroj: TASR

VÝSTAVA: FAJKY

Od 2. mája so 25. júna od 8,30 – 16,30 hod. v priestoroch Archeologickej expozície v MsKC.

VÝSTAVA: SLOVENSKO – NAŠA ZEM

Autorská výstava fotografií SLOVENSKO – NAŠA ZEM Autori: Ivan Kenéz – Igor Čombor – Ľubomír Schmida 14. mája do 9. júna vo Výstavnej sále MsKC Žiar nad Hronom, vstup voľný.

VÝSTAVA: POĎTE S NAMI DO ROZPRÁVKY

Od 3. do 13. júna, pondelok, utorok, štvrtok, piatok od 9.00 do 18.00 hodiny, streda od 9.00 do 15.00 hodiny, v priestoroch detského oddelenia Mestskej knižnice v Žiari nad Hronom. Vstup voľný.

IMPRO ŠOU ZH

Ďalšie pokračovanie populárnej akcie so zaujímavým hudobným hosťom … undergroundovým pesničkárom Jánom HITOm Hurtíkom z Prievidze. Literárne impro: Ján Ihracký, Miroslav Filus Divadelné impro: DS Autoškola, DS Dandelions, DS Zelienkovci, DS Tandem Výtvarné impro: žiaci ZUŠ Z. Strnadovej – Parákovej 7. júna o 18.00 hod., Výstavná sála MsKC, vstupné 1 euro.

KONCERT: IMT SMILE 2013 TOUR WITH VULM

7. júna o 19.00 hod., Estrádna sála MsKC, vstupné 7 euro.

DEŇ DOSPELÝCH DETÍ

LÁĎA KŘÍŽEK UNPLUGGED Akustický koncert najväčších hitov rockovej legendy Tanečná zábava so ZH BANDom, Ródeo býk, veštica Melissa, Nechtové štúdio Nikush, Gold Street hair studio, súťaže, hry, tombola, … 8. júna o 17.00 hod., Estrádna sála MsKC, vstupné v predpredaji 4 eurá, v deň podujatia 5 eur, v cene vstupenky je čapované pivo.

KINO: Gnomeo a Júlia

9. júna o 15.00 hod., Kinosála MsKC, vstupné 1 euro.

KINO: Expendables 2

9. júna o 19.00 hod., Kinosála MsKC, vstupné 2 eurá.

Europa 2 – Dance Exxtravaganza, CALIFORNIA Club, Žiar n. Hronom, DJ PICO, DJ STAME, DJ ZELIA

7. júna od 21.00 do 5.00 hod., vstupné 4 eurá. Akcia sa uskutoční na terase California bar & club (ex Blade). Vstup do baru a klubovej časti (vrchné podlažie) je zadarmo. Dance ExXtravaganza je tanečným briliantom, ktorá má svoj priestor vo vysielaní každú sobotu od 22.00 h. na rádiu Európa 2. Za tri roky sa z rádia dostala aj na tanečné parkety, kde zaznamenala veľmi úspešný vývoj. V súčasnosti je Dance ExXtravaganza najbookovanejšia tanečná párty v kluboch po celom Slovensku. Dance ExXtravaganza však nie je iba názov. Za týmto úspechom stoja hlavne jej tvorcovia, DJ PICO a DJ STAME. V rovnako veľkej miere sa podieľajú na príprave rádio show aj ich kolegovia DJ ROBBIE a DJ FESTER. Do CALIFORNIE prichádza tanečná noc Dance ExXtravaganza, ktorá vás prevedie celým spektrom elektronickej tanečnej hudby, tentokrát pod taktovkou rezidentov DJ PICO a DJ STAME. Pripravte sa na exkluzívny niekoľko hodinový set plný energie a emócií!

Dáša fon fľaša: Lost in Poland premietanie dokumentu+ koncert

Klub ´84 Pozývame vás na druhé verejné premietanie guerilla dokumentu o minitour v Poľsku a o všeličom inom. „Lost in Poland“ je dokument točený za behu, bezprostredne zachytáva miniturné DxFxFx v októbri 2012, ale venuje sa aj veciam okolo muziky, života a taaak… Potom koncert Dáša Fon FĽaša, ktorého piesne, ak by náhodou ešte v ZH niekto nepoznal, tak má príležitosť! Svojský folk punk, ktorý ťa zotrie, rozveselí aj zamrazí… 7. júna o 20.00 hod., SNP 46, 96501 Žiar nad Hronom.

VEČER POD HVIEZDNOU OBLOHOU Universum

Multimediálny program vo Hviezdnej sále s využitím možností planetária vás oboznámi s vývojom vesmíru od kozmologických mierok po slnečnú sústavu, počnúc veľkým treskom, cez vznik a vývoj galaxií, formovanie prvých hviezd a ich sústav až po utváranie planét a bezprostredného okolia nášho domova. Poskytne vám tiež pohľad na našu nočnú oblohu, predstaví najznámejšie súhvezdia a vysvetlí povahu niektorých úkazov ako sú meteory či zatmenia. Po skončení programu je pre vás za priaznivých poveternostných podmienok pripravené pozorovanie večernej oblohy astronomickou technikou. 7. júna o 20.00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium M. Hella Žiar nad Hronom

Envirofilm – 19. medzinárodný festival filmov o životnom prostredí

7. júna od 9.00 – 21.00 hod., Kino Akropola Kremnica

  • 09:00 – 12:00 Maľovanie na staré elektrospotrebiče
  • 14:00 – 18:00 Premietanie súťažných filmov
  • 18:00 – 19:00 India – šialená mozaika kontrastov
  • 19:00 – 20:00 Whiskyho cestovateľské kino
  • 14:00 – KRÁSKA A ŽRALOK
  • 14:50 – ZIMNÉ SVETLO
  • 15:15 – TRH ALEBO MORÁLKA
  • 16:05 – EXTRÉM – SVETLO A TMA
  • 17:00 – JUNGWA, NARUŠENÁ ROVNOVÁHA…

Plochá dráha Žarnovica

9. júna o 13.30 hod.

Filmový festival: Envirofilm 2013

19. ročník medzinárodného festivalu filmov o životnom prostredí Envirofilm Od 3. do 8. júna viac na stránke www.banskastiavnica.sk

One man show: Miroslav Donutil

7. júna o 19.00 hod., Divadlo Pivovaru ERB, Banská Štiavnica

5. Medzinárodné interpretačné dni klasickej gitarovej hry: Recitál – Martin Krajčo

7. júna o 19.00 hod., Rytierska sála Starý zámok Banská Štiavnica

Envirofilm k ľuďom

Premietanie vybraných filmov pre verejnosť. 7. júna o 19.00 hod., Kino Akademik Banská Štiavnica, vstup voľný

Letecko-modelárske podujatie AMPÉR 2013

8. júna od 9.00 do 17.00 hod., Futbalové ihrisko vo Svätom Antone

Mimoriadne bezplatné sprevádzania pri príležitosti 20. výročia prijatia mesta Banská Štiavnica do UNESCO

Informačné centrum mesta pripravilo pre návštevníkov nášho mesta pri príležitosti 20. výročia zápisu Banskej Štiavnice na listinu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO bezplatné hodinové sprevádzania, ktoré sa uskutočnia v mesiacoch jún, júl a august a to v termínoch 8. júna, 13. júla a 10. augusta. Tieto sprevádzania sa uskutočnia vždy druhú sobotu v mesiaci od 16:00 do 17:00 so začiatkom na námestí Sv. Trojice. Návštevníkov nášho historického mesta prevedú mestom sprievodcovia IC. 8. jún o 16.00 hod., Námestie Sv. Trojice

Koncert: Hurikán a Level

8. júna o 18.30 hod., Jazero Počúvadlo, Terasa u Blaškov

5. Medzinárodné interpretačné dni klasickej gitarovej hry: Recitál – Samuel Mok (Hong Kong)

8. jún o 19.00 hod. Rytierska sála Starý zámok Banská Štiavnica

SCHEMNITIENSIS: Latino-Impro fiesta

8. jún o 21.00 hod., ArtCafe Banská Štiavnica

Envirofilm na námestí Sv. Trojice

Premietanie výberu z kolekcie filmov o svetovom dedičstve z doterajších ročníkov Envirofilmu (Slovensko a kultúra /P.Barabáš/13 min., Kamenné dejiny (L .Bartek/19 min., Za dverami Slovenska /32 min., Aleje ako súčasť krajiny /28 min., Originalita banskoštiavnických tajchov /25 min.) 8. júna o 21.00 hod., Námestie Sv. Trojice, vstup voľný

Koncert účastníkov 5. Medzinárodných interpretačných dní klasickej gitarovej hry

9. júna o 13.00 hod., Koncertná sála HUAJA, Botanická 2, Banská Štiavnica

Kino: Probudím se včera

9. júna o 21.30 hod., Amfiteáter pod Novým zámkom (v prípade nepriaznivého počasia kino Akademik), vstupné 2,50 eura

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM