Barbara Dallosová Správy

Inline hokej si Žiarčania môžu zahrať ešte tento rok: Mesto zvažuje dve lokality

Plocha určená na inline hokej v Žiari nad Hronom doposiaľ nebola. Kde pribudne, ešte radnica nevie. V hre sú dve časti mesta.

Ilustračný obrázok k článku Inline hokej si Žiarčania môžu zahrať ešte tento rok: Mesto zvažuje dve lokality
Zdroj: TASR

Na februárovom (22.2.) rokovaní mestského zastupiteľstva schválili žiarski poslanci 30 000 eur z mestskej kasy na vybudovanie ihriska pre inline hokej.

Miesto ešte jasné nie je

Na stavbu športoviska, aké Žiarčania doposiaľ k dispozícii nemali, chce mesto využiť materiál z práve rekonštruovaného zimného štadióna. Nové ihrisko má vzniknúť z pôvodných mantinelov, ktoré lemovali ľad na zimáku.

O mieste, kde stavba vznikne, ešte rozhodnuté nie je. ,,Náš plán bol umiestniť ihrisko do areálu prvej základnej školy, no ozvali sa hlasy, že by to mohlo byť na štvorke. Aj kvôli tomu, že je to športová škola a aj aby sa do budúcna zbytočne nezaplnilo bývalé futbalové ihrisko na jednotke. Necháme to na diskusii, ktorá určite v najbližšom čase prebehne," ozrejmil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Tento rok

Prvým krokom stavby ihriska bude podľa Baláža úprava plochy, na ktorej má vyrásť. Samotné práce môžu začať vo fáze, kedy budú v rámci rekonštrukcie zimného štadióna demontované pôvodné mantinely. ,,Ešte síce nevieme, na ktorej základnej škole to bude, ale dôležité je, že ihrisko určite bude chceme, aby bolo ešte tento rok hotové," doplnil.

Zimný štadión dostane nové mantinely. Rozsiahla rekonštrukcia roky nefunkčného športového stánku prebieha už od jesene a primátor Peter Antal ju skloňuje ako prioritu radnice na tento rok. Obnova má obnášať komplexnú rekonštrukciu objektu vrátane pláštenia stavby, novej tribúny, osadenia okien a všetkých potrebných technológií od chladenia ľadu až po vzduchotechniku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM