Barbara Dallosová Správy

Ivan Petráš sa vzdal mandátu kvôli nezhodám s mestom: Reakcia primátora TU

Dlhoročný poslanec oznámil, že v mestskom parlamente už sedieť nechce. Dôvodom majú byť nezhody s vedením mesta.

Ilustračný obrázok k článku Ivan Petráš sa vzdal mandátu kvôli nezhodám s mestom: Reakcia primátora TU
Zdroj: Dnes24.sk

Známy poslanec mestského zastupiteľstva v Kremnici končí. Ako pre Žiar24 potvrdila Ľuba Ďurčová z kremnického Mestského úradu, Ivan Petráš sa vzdal mandátu mestského poslanca k 17. novembru 2017. ,,Prvý náhradník je Ing. Marek Kurka. Poslanecký sľub zloží po tom, čo sa písomne vyjadrí, že prevezme uvoľnený mandát," uviedla Ďurčová s tým, že by sa tak malo stať na najbližšom rokovaní kremnického parlamentu, ktoré je naplánované na 14. decembra.

Petráš svoje odstúpenie odôvodňuje názorovými nezhodami s vedením samosprávy. ,,Mandátu som sa rozhodol vzdať pre dlhodobé nezhody s mestom. Problémy boli aj v minulosti, zostalo veľa nedoriešených vecí a v uplynulej dobe to vyvrcholilo riešením projektu ferraty na Skalke," uviedol a zároveň vylúčil, že by sa o kreslo mestského poslanca uchádzal ešte niekedy v budúcnosti.

,,Rozhodnutie pána Petráša ma prekvapilo, samozrejme ho ale rešpektujem. O nejakých výrazných názorových rozdieloch s vedením mesta neviem. Myslím si, že v kolektíve, kde je štrnásť ľudí, sa nedá čakať, že všetci budeme vo všetkých názoroch jednotní," reagoval na odchod poslanca primátor Kremnice Alexander Ferenčík.

Ivan Petráš sedel v kremnickom parlamente niekoľko rokov, obyvateľom je tiež známy ako aktivista v oblasti cestovného ruchu v Kremnických vrchoch a v nedávnych voľbách do VÚC sa uchádzal o post krajského poslanca.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM