Krimi

Ján (53) násilnú dvojicu neponúkol cigaretou: Nasledovala surová bitka, kopance do brucha, palicou do hlavy...

Dvojica páchateľov Alexander (21) a Beáta (40) už sedia podľa mužov zákona v chládku. Na Jánovi (53) sa kvôli cigarete poriadne vybúrili. Pozrite, čo sa vlastne stalo.

Ilustračný obrázok k článku Ján (53) násilnú dvojicu neponúkol cigaretou: Nasledovala surová bitka, kopance do brucha, palicou do hlavy...
Zdroj: TASR

Žiarski policajti sa pustili do vyšetrovania zločinu lúpeže. Tá sa podľa nich odohrala v podvečerných hodinách v Banskej Štiavnici, v časti zvanej Šobov.

,,Páchatelia pristúpili k 53-ročnému Jánovi, ktorý tlačil kočík s odpadkami a pod hrozbou násilia pýtali od neho cigarety. Poškodený im tieto nechcel dať a tak ho jeden z dvojice (21-ročný Alexander) udrel päsťou do tváre, následne mu prevrátil kočík, z ktorého sa obsah vysypal," osvetľuje násilný prípad krajská policajná hovorkyňa, Petra Kováčiková.

To však zďaleka nebolo všetko. Hovorkyňa ďalej opisuje, ako sa k slovu dostala Beáta (40). ,,Chytila poškodeného za golier, mykala s ním, pýtala od neho cigaretu, a keď to odmietol hodila ho na zem, kde ho obaja kopali do brucha. 40-ročná žena ešte udrela 53-ročného muža palicou do hlavy."

Alexander potom dokonca podľa nej prehľadal obsah kočíka, zobral z neho chlieb, salámu, peňaženku v ktorej mal asi 35 eur a z ucha mu pri útoku strhli náušnicu.

,,Poškodený utrpel ľahké zranenia, ktoré si nevyžiadali práceneschopnosť a krádežou mu vznikla škoda najmenej 35 eur. Páchateľov polícia zadržala a vyšetrovateľ proti obom vzniesol obvinenie za zločin lúpeže spáchaný formou spolupáchateľstva. Obvinení boli umiestnení do cely predbežného zadržania a bol podaný podnet na ich väzobné stíhanie," dodáva k prípadu Petra Kováčiková.

Násilný čin sa odohral v sobotu, 17. januára.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM