Martin Károly Kultúra

Janko Kulich s premierou nového klipu: Kto sa v ňom teraz vyzná, je šansonier alebo punkáč?

Zaradiť Janka Kulich & Kolegium do niektorej zo žánrových škatuliek nie je vôbec ľahké. Už keď sa zdá, že je doma na folkovej scéne utečie z nej do spolupráce s punkovou legendou – skupinou Sitňan. No a keď má pocit, že treba stíšiť tak sa predstaví ako šansoniér. Pozrite si jeho nový klip.

Ilustračný obrázok k článku Janko Kulich s premierou nového klipu: Kto sa v ňom teraz vyzná, je šansonier alebo punkáč?
Foto: DuPe -

Jeho najnovším počinom je videoklip k jednej z diváckych najpopulárnejších piesní Láska je. Pieseň je plná dokonalých rýmov a jej úlohou je potvrdiť existenciu lásky a nie utápať ju v metaforách. Po prvýkrát sa ku skupine Kolegium pridal aj mladý, talentovaný klavirista Braňo Višnanský, s ktorým skupina pripravuje aj ďalšie piesne, či vystúpenia.

Klip bol natočený vo februári v prostredí Hotela Termal vo Vyhniach v réžii Pea Sihelského ( www.peoproduction.sk ), ktorý “Kulichovcom“ natáčal aj predošlé videoklipy k piesňam Len ty liek a My sme Pohronie. Úlohy modelky sa zhostila Žiarčanka Andrea Vozárová.

Celkovo má už Janko Kulich s Kolegiom na konte 5 videoklipov a počas letných mesiacov sa chystajú pridať ďalšie. V súčasnosti dokončuje CD s detskými piesňami a na jeseň začína točiť CD netradičných vianočných piesní z regiónu Žiar nad Hronom.

Nezabúda však ani na koncertnú činnosť. V roku 2014 plánujú odohrať viac ako 30 koncertov. V prvom polroku a na jeseň realizujú koncerty v rámci spoločného turné so spisovateľom Jozefom Banášom, počas letných mesiacoch zahrajú na väčších i menších hudobných festivaloch v Čechách a na Slovensku.

Janko Kulich & Kolegium myslí aj na svojho žiarskeho fanúšika. Po minulotýždňovom úspešnom šansónovom recitáli v žiarskom Hoteli Luna plánuje v roku 2014 ešte dve vystúpenia v Žiari nad Hronom a to 1. augusta so skupinou Sitňan v Starom Dvore a 20. decembra zakončí rok už tradičným krstným koncertom a zaujímavými hosťami v MsKC.

Zdroj: www.bandzone.cz/…lichkolegium

Janko Kulich & Kolegium: Láska je Official video 2014
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM