Martin Károly Rôzne

Janova Lehota pripravila stretnutie s rodákmi žijúcimi v Nemecku

Janova Lehota - Pre pôvodných obyvateľov Janovej Lehoty v okrese Žiar nad Hronom, ktorí žijú v Nemecku a v uplynulých dňoch spoznávali zaujímavosti Slovenska, pripravila obec počas tohto víkendu (21-22.8) pestrý program aj priamo v Lehote.

„Robíme také veľké stretnutia rodákov,“ povedala TASR starostka obce Božena Kováčová. Jeden rok bývajú v Nemecku, jeden rok zasa u nich v obci. „Tento rok je to v Janovej Lehote,“ dodala.
Rodáci si počas uplynulých dní prezerali pamätihodnosti Banskobystrického kraja, aktivity v obci sú pre nich pripravené na víkend. „Na nedeľu sme pre nich pripravili program – bude svätá omša v rímskokatolíckom kostole, ktorá bude vedená v nemeckom jazyku,“ pokračovala starostka. Na spoločnom stretnutí s občanmi obce v parku kultúrneho domu si rodáci vychutnajú tiež kultúrny program, ktorý pre nich obyvatelia pripravili. Tým taktiež predstavia niektoré pôvodné nemecké zvyky.
Janova Lehota je nemecká obec. Jej obyvatelia boli do Nemecka vysťahovaní v roku 1945. Lehota zaviedla tradíciu spoločných stretnutí od roku 1990.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM