Barbara Dallosová Kultúra

Január v Žiari a okolí: Výber toho najlepšieho čo nás čaká

Prvý mesiac roka je načatý. V Žiari nad Hronom sa bude niesť v znamení plesov, koncertov, filmových premiér a mnohého ďalšieho. Vyberajte už teraz.

Ilustračný obrázok k článku Január v Žiari a okolí: Výber toho najlepšieho čo nás čaká
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Koncert: La Gioia

7. januára o 18:00 hod., Kultúrne centrum Banská Štiavnica
La Gioia prezentuje hudobný štýl, pop operu, ktorý spája populárnu hudbu a operný spev. Koncert obľúbeného zoskupenia si vychutnáme v historickej Banskej Štiavnici.

Novoročný koncert: Kandráčovci

10. januára o 18: hod., Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Tradične v novoročnom období ponúknu Kandráčovci a ich hostia niekoľko koncertov plných kolied, ale aj tradičných skladieb. S takmer stominútovým programom mieria aj do Žiaru nad Hronom.

Bál Žiarčanov

13. januára o 19:00 hod., Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Nablýskané róby, skvelý program a bujará zábava až do rána. Bál Žiarčanov patrí medzi najvychytenejšie plesy v okolí. Tento rok mu patrí piatok trinásteho a sprevádzať ním bude Štefan Skrúcaný.

KINOTIP: Manžel na hodinu

15. januára o 18:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Manžel na hodinu je pokračovaním úspešnej českej komédie z roku 2014 Hodinový manžel s hviezdnym obsadením. Sleduje ďalšie osudy štvorice hráčov vodného póla z Nymburku, ktorí začali pracovať ako hodinoví manželia.

Kremnický mestský ples

21. januára o 19:00 hod., MsKs Kremnica
Tento rok sa k šnúre plesov pridáva aj historická Kremnica. Kremnický ples láka na bohatý program, dobré jedlo aj profesionálny kávový catering.

Aotearoa – krajina veľkého bieleho oblaku

26. januára o 19:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium M. Hella, Žiar nad Hronom
Pôsobivý cestopisno-relaxačný program žiarskeho planetária vás prevedie po Novom Zélande. Ponorte za spevu Maoriov, pôvodných obyvateľov krajiny, do jeho histórie tohto kúta sveta a zoznámte sa s jeho krásami.

Biela stopa

27. až 29. januára, Skalka pri Kremnici
Bežkárske preteky s medzinárodnou účasťou sú už značkou kremnického regiónu. Tento rok bude Biela stopa písať svoj 44. ročník.

Piesne Donských Kozákov

30. januára o 18:00 hod., Kino Akropola, Kremnica
Z Rostova na Done s bajanom, balalajkou, rytmickými nástrojmi a neopakovateľnými hlasmi prichádzajú na svoje piate európske turné sólisti Donského kozáckeho chóru do Popradu, aby zaspievali piesne rodného kraja a najznámejšie ruské piesne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM