Barbara Dallosová Rôzne Správy

Jarná lyžovačka: Ako to vyzerá na blízkych svahoch na sklonku sezóny?

Jedno z okolitých stredísk už sezónu ukončilo. Niekde sa však ešte lyžuje ostošesť.

Ilustračný obrázok k článku Jarná lyžovačka: Ako to vyzerá na blízkych svahoch na sklonku sezóny?
Zdroj: TASR

Máme za sebou prvú polovicu marca a v uliciach Žiaru nad Hronom niet po snehu ani chýru. Na horách to ešte predsa vyzerá inak. Veľkú časť sezóny už majú slovenské lyžiarske strediská za sebou, to však ešte neznamená, že je s lyžovačkou koniec. Zisťovali sme, ako to vyzerá na svahoch v Kremnických a Štiavnických vrchoch.

Nad Kremnicou sa lyžuje

V horách nad Kremnicou to pre lyžiarov a snowboardistov stále vyzerá priaznivo. Lyžiarske stredisko Skalka arena hlási k 16. marcu najvyššiu snehovú pokrývku zo svahov v regióne, a to 60 centimetrov. Na Skalke to teda na zatváračku sezóny nevyzerá a na slnečnom svahu sa stále lyžuje.

V Kremnických vrchoch sa milovníci zimných športov vyšantia aj na Krahuliach. Ako uvádzajú webové stránky neďalekého strediska, lyžuje sa na tridsiatich centimetroch snehu a podmienky sú veľmi dobré.

Salamandra ukončila sezónu

Najjužnejšie položené lyžiarske stredisko na Slovensku sa pre túto sezónu s lyžiarmi rozlúčilo. Ako ohlásilo pred niekoľkými dňami, pre nedostatočnú snehovú pokrývku k 13. marcu sezónu ukončilo, svah je však stále prístupný sánkarom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM