Barbara Dallosová Basketbal

Jediná baba v žiarskom basketbalovom tíme: S chalanmi sa viem aj pohádať, hovorí Emka (10)

10-ročná Ema Nagyová nie je len ozdobou žiarskeho tímu mladších minižiakov. Húževnatá športovkyňa tvrdí, že chalani hrajú agresívnejšie a to ju posúva ďalej. Čítajte, čo ešte prezradila...

Ilustračný obrázok k článku Jediná baba v žiarskom basketbalovom tíme: S chalanmi sa viem aj pohádať, hovorí Emka (10)
Zdroj: Dnes24.sk

Na pohľad obyčajná baba. Štvrtáčka Ema Nagyová má rada telesnú a vlastivedu, nemusí prírodopis. Za nežným vzhľadom sa ale skrýva aj jediná hráčka tímu žiarskych mladších minižiakov. Nadaná basketbalistka hosťuje aj u starších minižiačok v Banskej Bystrici, kde posilňuje zostavu o rok starších dievčat.

Chalani vždy niečo vyparatia

Na otázku, či sa Emke viac páči v tíme plnom chlapcov, alebo naopak, v babskom tíme medzi Bystričankami, odpoveď nemá. Baby sú vraj dobré kamošky, s chalanmi je ale sranda. ,,Najprv som mala strach, že sa so mnou nebudú baby v Bystrici kamarátiť. Ale už po prvom tréningu som zistila, že sú super. Teším sa na tréningy a zápasy s nimi. S chalanmi je zase sranda, lebo skoro na každom tréningu niečo vyparatia. Oni ale zase hrajú agresívnejší a rýchlejší basketbal, čo mi len pomôže,“ hovorí s prekvapivou profesionalitou malá športovkyňa.

Bez občasných zaškrípaní to ale podľa jej slov nejde. ,,Medzi našimi chalanmi sa cítim dobre. S niektorými sa viem aj pohádať, ale s niektorými som dobrá kamarátka,“ hovorí.

V hre bolo aj plávanie

Hoci dnes si buduje sľubnú basketbalovú dráhu pod vedením trénerskej dvojice Fridrichová-Vívoda, pôvodne vraj Ema váhala aj nad plávaním. ,,Baví ma aj plávanie. Plávať ma naučila pani trénerka Meszárošová, plávala som 4 roky. Minulý rok som trénovala basketbal aj plávanie. Nakoniec som sa rozhodla pre basketbal,“ hovorí Ema o tom, čo u nej nakoniec zvíťazilo.

V jednom má jasno

Od budúceho roka už bude Ema hrávať len medzi babami. ,,V kategórii mladších minižiakov podľa reglementu Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) môžu hrať chlapci aj dievčatá, ale v kategórii starších minižiakov už musí hrať len u dievčat ,teda v Banskej Bystrici. Budúci rok už teda bude prestupovať do Bystrice,“ vysvetľuje hrdý otec Norbert Nagy, ktorý tiež pôsobí ako basketbalový tréner.

Hoci mladá športovkyňa tvrdí, že netuší čím chce byť, čo sa týka športových cieľov, tie vidí celkom presne. ,,Ako budem pracovať, keď budem dospelá, ešte neviem, ale v basketbale by som sa chcela dostať do reperezentácie Slovenska,“ dodáva na záver.

Čítajte tiež: Ukázali, že majstrami Slovenska nie sú náhodou: Žiarski basketbalisti si okrem výhry odniesli aj niečo navyše!

Foto: archív E.Nagyovej

Ema nie je len ozdobou tímu. Na hracej ploche to vie poriadne roztočiť.
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM