Martin Károly Od Vás

Jesenné prázdniny, krátke ale predsa

Konečne oddych! Môžu si povedať študenti základných a stredných škôl. Po prvých dvoch mesiacoch školy si konečne môžu dlhšie pospať a postíhať veci, na ktoré cez školu nemajú čas.

Samozrejme, teším sa, že sú prázdniny, len škoda, že to nevydalo na celý týždeň, ale aj tak je tu možnosť oddýchnuť si aspoň na chvíľu od školy a načerpať nové sily,“ skonštatoval študent žiarskeho gymnázia Tomáš Oravec. „Áno, teším sa veľmi na prázdniny a hlavne na to, že ráno nemusím skoro vstávať. Cez víkend sa chystám na východ za rodinou no a inak zatiaľ nemám naplánované nič,“ s úsmevom hovorí študent maturitného ročníka Peter Jančok.

Situácia v škole po dlhých letných prázdninách nie je pre mnohých žiakov veľmi priaznivá aj vzhľadom na to, že poniektorí trošku prepásli prvé šance zarobiť si lacné jednotky a iní si zase nevedia uvedomiť, že sú v škole a na svoje povinnosti zvysoka kašlú.

A ako hodnotia študenti a žiaci situáciu po prvých dvoch mesiacoch v škole? Martina Valušková stručne skonštatovala: „Úplná katastrofa (smiech).“Občas sa asi trafí dáka tá trojka, štvorka a možno aj guľa. „V škole zatiaľ pohoda, známky celkom dobré, kopec srandy, hádam to takto pôjde aj ďalej“ smeje sa Peter Jančok.

Nuž, študentom neostáva nič iné len: učiť sa, učiť sa, a ešte raz učiť sa! Ale do stredy budúceho týždňa si ešte stále môžu užívať zaslúžené voľno.

Martin Prôčka

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM