Barbara Dallosová Šport

Jubilejný streetball so zásadnou zmenou: Žiarska radnica investuje tisíce eur

Basketbal pod holým nebom je v Žiari nad Hronom obľúbeným podujatím. Jubilejný dvadsiaty ročník má vyzerať inak než tie doterajšie.

Ilustračný obrázok k článku Jubilejný streetball so zásadnou zmenou: Žiarska radnica investuje tisíce eur
Zdroj: TASR

Mesto Žiar nad Hronom podporí sumou 5 366 eur Občianske združenie Šport a mládež Žiar, ktoré každoročne organizuje jedno z najväčších športových podujatí v meste – turnaj v streetballe. Peniaze sa podľa hovorcu mesta Martina Baláža použijú na nákup streetballovej podlahy.

,,Turnaj v streetballe sa koná raz do roka. Má dlhoročnú tradíciu a je veľmi obľúbený. Mesto ide podporiť zmenu alebo rozšírenie tejto akcie s tým, že sa má konať na námestí. Občianske združenie má vlastné zdroje, z ktorých zakúpi koše, mesto požiadalo o spolupodieľanie sa na zakúpení palubovky, aby sa nehralo na dlažbe," priblížil Baláž. Palubovka, ktorú za príspevok zakúpia, sa bude podľa jeho slov v budúcnosti využívať aj na ďalšie podujatia.

Jubilejný 20. ročník turnaja v streetballe je naplánovaný na 18. júna. OZ Šport a mládež Žiar sa pri tejto príležitosti rozhodlo zakúpiť štyri prenosné streetballové koše, ktoré plánuje počas konania turnaja rozmiestniť v okolí kruhovej fontány na Námestí Matice slovenskej, dve streetballové podlahy a zvyšné dve požičať zo Slovenskej basketbalovej asociácie.

Tie vytýčia hracie plochy a vyrovnajú zvlnený povrch v centre mesta. Podpredseda OZ Šport a mládež Žiar Peter Dubeň, uviedol, že po skončení turnaja budú tieto dve streetballové podlahy a koše umiestnené v areáli druhej základnej školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM