Barbara Dallosová Kultúra

Kam cez víkend za kultúrou? Pozrite, čo pre vás nachystalo žiarske MsKC!

Pri pohľade z okna sa zdá, že pred nami nie je zrovna slnečný víkend. Nudiť doma sa ale nemusíte. V žiarskom kine je z čoho vyberať, MsKC chystá aj niečo pre našich najmenších a zavíta k nám aj SĽUK!

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend za kultúrou? Pozrite, čo pre vás nachystalo žiarske MsKC!
Zdroj: TASR

Piatok 17.októbra

  • Detský kútik: Jesenné dielničky – Spolu si vyrobíme šarkanov, zapichovačky, obrázky servítkovacou metódou, rôzne náramky a veľa pekných jesenných dekorácií.

    Kedy a kde: 14:00, Detský kútik Hopa hopa MsKC Žiar nad Hronom

  • Galavečer: SĽUK & FS Hron – Galavečer žiarskeho folklórneho súboru Hron s exkluzívnym hosťom – SĽUKom. Slovenský ľudový umelecký kolektív po rokoch opäť v Žiari s predstavením Krížom-krážom.

    Kedy a kde: 19:00, Divadelná sála, Dom kultúry Žiar nad Hronom

Nedeľa 19.októbra

  • Dom kúziel – Rozprávka od od tvorcov animovaných hitov Cesta na mesiac 3D a Sammyho dobrodružstvá 2. Opustený kocúrik Hrom sa jedného dňa ocitne v tajuplnom dome starého kúzelníka, ktorý obývajú aj nevšedné bytosti zo sveta fantázie.

    Kedy a kde: 15:00, Kino Hron Žiar nad Hronom

  • Projekt 100: Ťažký deň – Projekt 100 je najväčšia prehliadka filmov na Slovensku. Už 20 rokov je významnou súčasťou filmovej kultúry a vzdelávania. Tento raz prinesie do žiarskej kinosály film Richarda Lestera, zachytávajúci hviezdnych the Beatles Johna Lennona, Paula McCartneyho, Georga Harrisona a Ringa Starra v časoch najväčšej beatlemánie.

    Kedy a kde: 17:30, Kino Hron Žiar nad Hronom

  • Sudca – Robert Downey Jr. stvárňuje vo filme Sudca významného mestského právnika Hanka Palmera, ktorý sa po smrti matky vracia do svojho rodného domu k otcovi, s ktorým už dlhšiu dobu neudržiava kontakt. Film s kriminálnou zápletkou, v ktorom musí syn hájiť česť svojho otca.

    Kedy a kde: 19:30, Kino Hron Žiar nad Hronom

  • Mission Impossible: Fan film – Dlho avizovaný projekt mladých Žiarčanov. Akčný fan film inšpirovaný americkým kasovým trhákom, natáčaný priamo v žiarskych uliciach. Viac čítajte TU.

    Kedy a kde: 16:45, Kino Hron Žiar nad Hronom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM