Barbara Dallosová Rôzne

Kam s deťmi na ich sviatok? Tipy na zaujímavé akcie k MDD v Žiari a okolí

Najväčší sviatok všetkých detí sa nezadržateľne blíži a s ním aj množstvo akcií, ktoré lákajú najmenších Žiarčanov. Vybrali sme pre vás niekoľko tipov, ako s deťmi ich veľký deň stráviť.

Ilustračný obrázok k článku Kam s deťmi na ich sviatok? Tipy na zaujímavé akcie k MDD v Žiari a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarsky Deň detí 2016

  • 28.5. o 10:00 hod., Park Štefana Moysesa Žiar nad Hronom

Tradičný deň detí v žiarskom parku je už neodmysliteľným podujatím. Park sa na raj detí premení v sobotu, na návštevníkov čakajú rozprávky, nafukovacie atrakcie a skákadlá, hry, tvorivé dielničky a súťaže. Podujatie je i tento rok zdarma. Posledné slovo už povie len príroda. V prípade nepriaznivého počasia sa totiž akcia uskutoční v MsKC.

Detský bike cross biela stopa

  • 28.5. o 12:00 hod., Skalka pri Kremnici

Ak ste športová rodinka, vyberte sa v sobotu na Skalku pri Kremnici. TJ Biela stopa a Europpelet Slovakia pozývajú na 8. ročník bikeandrollu. Súčasťou akcie bude detský KROSS cyklistickej zručnosti.

Rozprávková dedinka pri tajchu

  • 28.5. o 13:00 hod., Počúvadlo pri Banskej Štiavnici

Medzinárodný deň detí sa bude oslavovať aj pri počúvadlianskom tajchu. Rozprávky, ktoré na deti čakajú pri vode, budú nielen zábavné, ale najmä poučné. Priblížia deťom význam separovania odpadu, naučia ich, ako poskytnúť prvú pomoc, či ako si zapamätať čísla tiesňových liniek, a dozvedia sa tiež viac o ochrane proti požiarom. Počas celého podujatia budú pre deti pripravené aj sprievodné akcie a občerstvenie. Novou atrakciou bude možnosť vyblázniť sa v zdravotne vyhovujúcej pene, ktorú budú robiť hasiči.

MDD v areáli Zvoničky

  • 29.5. o 14:30 hod., Zvonička, Nová Baňa

Aj v Novej Bani sa bude sviatok detí niesť v rozprávkovom duchu. Tentoraz v krásnom prostredí obľúbeného náučného chodníka. Mesto Nová Baňa a MC Gašparko pozývajú pri príležitosti medzinárodného dňa detí na veselé popoludnie do areálu Zvoničky. Pre deti sú okrem rozprávky pripravené hry, súťaže, zábava, kreatívne tvorivé dielničky, maľovanie na tvár, cukrová vata a mnoho ďalšieho.

Deň detí v Divnej pani

  • 1.6. o 16:00 hod., Divná pani, Banská Štiavnica

V neďalekej Banskej Štiavnici sa núka množstvo možností, ako stráviť krásny deň. Či už prechádzkou po kalvárii, po historickom centre, alebo v okolí popri tajchoch. Návštevu Štiavnice môžete presne v deň, kedy svoje deti slávia sviatok, zavŕšiť interaktívnym divadelným predstavením pre ratolesti aj ich rodičov v kaviarni Divná pani. Okrem divadielka je pre deti pripravené aj maľovanie na tvár, zábavné hry, balóniky a sladké prekvapenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM