Barbara Dallosová Kultúra

Kam si skočiť v Žiari tento týždeň: Výber zaujímavých podujatí, ktoré vám pomôžu zatraktívniť váš voľný čas

Nesedieť kdesi doma medzi štyrmi stenami, ale vyraziť si von a oddýchnuť si pri podujatí. Aj to človek raz za čas určite potrebuje. A v Žiari nad Hronom tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Zaujímavé akcie totiž nebudú chýbať a my sme z nich niekoľko vybrali.

Ilustračný obrázok k článku Kam si skočiť v Žiari tento týždeň: Výber zaujímavých podujatí, ktoré vám pomôžu zatraktívniť váš voľný čas

Čaj o piatej: Ján Dobrík

8. decembra o 17:00 hod., MsKC U Shakespeara
Obľúbený slovenský herec sa narodil začiatkom roka 1985 v Banskej Bystrici, no dnes spoločne s rodinou žije v Žiline. Práve v Mestskom divadle má totiž stály angažmán. Napriek tomu, absolventa VŠMÚ väčšina divákov pozná hlavne zo seriálov Panelák, Nevinní, Druhý Dych, no a v súčasnosti hviezdi najmä v seriáli Divoké kone. Viac o mladom hercovi sa dozviete už na poslednom Čaji o piatej v tomto roku.

Hammerfall + Rage + Serenity

8. decembra o 19:00 hod., MsKC Hlavná sála
Exkluzívny megakoncert v našom meste! Po víťaznom comebacku a takmer vypredanom jarnom turné 2015 a s albumom r(E)evolution sa severské metalové kladivá vracia aj na Slovensko s plnohodnotnými koncertami. Počas šnúry odohrajú aj v Žiari nad Hronom. O podujatí sme písali TU.

Divadlo JGT Zvolen: Hľadá sa Mikuláš!

13. decembra o 16:00 hod., MsKC Divadelná sála
Mikulášska rozprávka o chlapcovi Dankovi, ktorý sa nevie dočkať Mikuláša a tak sa ho vyberie hľadať. S pomocou čarovnej rolničky navštívi rozličné krajiny sveta. Všade má však Mikuláš inú podobu! Najmenší diváci takto s humorom a poučením spoznajú sviatočné zvyky vo svete.

Kinotip: Tajomstvo ich očí

10. decembra o 19:00 hod., Kino Hron (MsKC)
Americký krimi thriller s hviezdnym obsadením. Oscarová Julia Roberts pátra v napínavej a dramatickej krimi po vrahovi svojej dcéry. Skvelú hereckú zostavu dopĺňa Chiwetel Ejiofor (Marťan, 12 rokov otrokom) a Nicole Kidman (Moulin Rouge, Hodiny).

Výstava My 4
do 24.1.2016, MsKC Výstavná sála
Ešte ste nevideli výstavu My 4? Spoločný projekt štyroch šikovných výtvarníčiek s podtitulom Od čísel k remeslu ukazuje tvorbu autoriek v oblastiach textilná výroba, tašky, patchwork, hačkované hračky a doplny a zdobené medovníky. Vystavujú Gabriela Kaštierová, Jana Kapustová, Iveta Drugdová a Zuzana Beňová. Výstava potrvá do 24. januára 2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM