Barbara Dallosová Správy

Kamery strážia úrad, cintorín a kostol, podľa starostu to nestačí: Dedinka pri Žiari chce kamerový systém za 92 000 eur

V obci sú osadené štyri kamery, po novom by malo pribudnúť 13 ďalších. Obec čaká na ponuky od firiem, zákazka by mala vyjsť na 92 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Kamery strážia úrad, cintorín a kostol, podľa starostu to nestačí: Dedinka pri Žiari chce kamerový systém za 92 000 eur
Foto: Rastislav Búgel

V Pitelovej v okrese Žiar nad Hronom chcú rozšíriť kamerový systém. Štyri kamery, ktoré už v obci osadené sú, by chceli doplniť o 13 ďalších. Prostriedky na ich kúpu chce samospráva získať z eurofondov.

Výzvu na predkladanie ponúk na dodávku kamerového systému pozostávajúceho z 13 kamier zverejnila obec vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Predpokladaná hodnota zákazky je približne 92 000 eur. Lehota na predkladanie ponúk je do 23. decembra.

V predchádzajúcom programovom období sa podľa starostu Jána Kubíka podarilo obci získať 24 000 eur na nákup prvých štyroch kamier. ,,Dve sú pri obecnom úrade, jedna je osadená smerom na cintorín a ďalšia monitoruje prístupovú cestu ku kostolu," priblížil starosta. Pre zvýšenie bezpečnosti by však chceli kamery osadiť aj v ostatných častiach obce.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM