Martin Károly Iné športy

KARATE: Nováčikovia na medzinárodnej scéne úspešní

Cez víkend sa najväčší slovenský ľadový štadión Ondreja Nepelu premenil na dejisko veľkého medzinárodného turnaja v karate pre všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku KARATE: Nováčikovia na medzinárodnej scéne úspešní
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Zakryli ľadovú plochu

Bratislavský ľadovú plochu prikryla izolačná pokrývka, na ktorej sa rozprestieralo 8 zápasísk. Popri účastníkoch z 8. krajín (Slovensko, Čechy, Maďarsko, Lotyšsko, Rakúsko, Grécko, Ukrajina, Venezuela) sa turnaja zúčastnila aj úradujúca majsterka sveta v súborných cvičeniach kata Yohana Sanchez z Venezuely. V tejto „nadupanej“ konkurencii sa podarilo bodovať aj žiarskym karatistom z MŠK Žiar nad Hronom.

Prvý deň turnaja niesol názov Slovakia Open a bol určený pre staršie vekové kategórie. Tu Žiar v junioroch reprezentoval Rastislav Štyriak. V kategórii do 55 kg si vybojoval striebro. Rasťo našiel odvahu a štartoval aj v seniorskej kategórii do 60kg, kde si svoj strieborný triumf opäť zopakoval.

V druhý deň turnaja mali Žiarčania na zápasiskách viacej pretekárov, nakoľko bol tento deň venovaný nižším vekovým kategóriám. Niesol sa pod názvom Rapid Cup, podľa mena usporiadajúceho karate klubu Rapid Bratislava.

Premiéra Sečkára úspešná

Turnaj sa začal vyvíjať pre nás veľmi priaznivo, keď hneď v prvej kategórii súborné cvičenia kata chlapci 5–7 roční sa podarilo zabodovať Šimonovi Sečkárovi, pre ktorého to bola prvá medzinárodná súťaž. Šimon si z turnaja odniesol bronzovú medailu. V kategóriách športového zápasu Žiarčania tiež ukázali, že na to majú. V najmenších chlapcoch 5–7 rokov do 24kg podal bravúrny výkon Adam Dolnický, ktorý nenašiel premožiteľa a tak si vybojoval zlatú medailu.

V kategórii 10–11 ročných chlapcov do 35 kg sa svojich súperov nezľakol Erik Sklenka, ktorý našiel premožiteľa až vo vyrovnanom finále a do našej zbierky pribudla strieborná medaila. Podobne si počínal aj Milan Laurov v kategórii dorastencov 14–15 ročných do 52kg, kde si vybojoval taktiež striebornú medailu. V dievčenských kategóriách sa podarilo zabodovať len talentovanej Dominike Veisovej, ktorá si v kategórii mladších dorasteniek 12–13 rokov vybojovala bronz.

Napriek pekným výkonom sa ostatní žiarski pretekári neprebojovali na stupne víťazov, ale medailová bilancia z týchto dvoch dní je veľmi dobrá a svedčí o poctivej práci na tréningoch.

Karatisti
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM