Martin Károly Iné športy

Karatisti MŠK s úspechmi v Slovenskom pohári

Trojkolový Slovenský pohár mládeže sa začal v Sabinove prvým kolom. Medzi karatistami z MŠK Žiar nad Hronom úradovala chrípka, a tak ich výjazd na tento turnaj bol značne zúžený. Turnaja sa celkovo zúčastnilo 336 pretekárov zo 43 slovenských klubov.

Ilustračný obrázok k článku Karatisti MŠK s úspechmi v Slovenskom pohári
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Sečkára obrala o finále chyba

V disciplíne súborné cvičenia kata sa darilo Šimonovi Sečkárovi v kategórii chlapci 5 až 7 roční. Šimon sa hladko prebojoval vyraďovacími kolami do semifinále. Tu vo svojom cvičení urobil malú chybičku, čo ho odstavilo od finále. V boji o tretie miesto však už nezaváhal.

V športovom zápase kumite sa Šimon opäť ukázal v dobrom svetle, keď sa prebojoval až do finále. Vo vyrovnanom zápase však nakoniec podľahol svojmu kamarátovi, a tak si z turnaja odniesol aj druhé miesto.

Sklenka deklasoval súpera

V kategórii starší žiaci do 40kg mali Žiarčania dvoch pretekárov – Erika Sklenku a Zdenka Vanku. Obaja sa postupne predierali vyraďovacími kolami, no na ceste do finále ich zastavili neskorší finalisti. V boji o tretie miesto nakoniec uspel Erik, keď svojho súpera doslova rozbil výsledkom 8:0. Zdenko sa umiestnil na 7. mieste. Obaja chalani podali veľmi dobrý výkon.

V starších žiačkach nad 40kg nastúpil Marko Kováč. Ten milo prekvapil, keď sa postupne prebojoval až do semifinále. Tu už na skúsenejšieho súpera nestačil a podobne to bolo aj v boji o tretie miesto. Jeho prvý štart na Slovenskom pohári však dopadol nad očakávania, keď nakoniec skončil na 5. mieste.

Veisová obhajovala víťazstvo

V kategórii mladších dorastenkách nad 45kg nastúpila minuloročná celková víťazka Slovenského pohára Dominika Veisová. Tá sa taktiež prebojovala do semifinále. To nakoniec prehrala doslova v posledných sekundách, keď sa súperke trojbodovou technikou podarilo obrátiť stav v žiarsky neprospech. V boji o tretie miesto sa Dominike taktiež nedarilo a tak jej nakoniec v bodovaní ostala 5. priečka, čo však v tejto náročnej kategórii treba považovať za úspech.

Posledným štartujúcim bol Michal Výrostko. Michal patrí k žiarskym najskúsenejším pretekárom a dokázal to aj tentoraz. Jediným zaváhaním bola remíza v semifinále, keď do finále nakoniec postúpil náš súper, no v boji o tretie miesto Michal vysoko zvíťazil a tým uzatvoril zbierku medailí karatistov MŠK pre tento turnaj.

„Slovenský pohár je postupovou súťažou na majstrovstvá republiky, takže som veľmi rád, že každý z našich pretekárov nazbieral body do koncového hodnotenia (body získavajú prví ôsmi pretekári),“ zhodnotil po turnaji tréner.

ĽUBOMÍR STRIEŽOVSKÝ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM