Barbara Dallosová Šport

Karatisti nám opäť robia meno: Deväť majstrovských titulov a Žiar na prvom mieste!

Deväť majstrov kraja a päť celkových víťazov Slovenského pohára. A to nie je všetko, čo stihli žiarski karatisti pripísať do úspechov klubu za uplynulé týždne.

Ilustračný obrázok k článku Karatisti nám opäť robia meno: Deväť majstrovských titulov a Žiar na prvom mieste!
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Posledný jesenný mesiac priniesol karatistom z MŠK Žiar nad Hronom mnoho cenných umiestnení. Do žiarskej zbierky pribudlo niekoľko titulov majstrov kraja aj víťazov Slovenského pohára.

Žiar na prvom mieste s deviatimi majstrami

S novembrom (4.11.) odštartoval Trstenským pohárom nový ročník pohára Stredoslovenského zväzu karate. Prvé kolo hostilo 345 súťažiacich z 33 klubov zo Slovenska, Poľska a Maďarska. Pre vekové kategórie nad 11 rokov sa súťažilo aj o postup na decembrové Majstrovstvá republiky aj o tituly Majster kraja. Žiarskym karatistom sa opäť darilo, keď v medailovej štatistike skončil MŠK Žiar nad Hronom na prvom mieste.

,,O tituly Majstrov kraja v kategóriách nad 11 rokov sa postarali: Aris Nikolas Čela /kadeti do 63 kg/, Nina Jelžová /U21 Open a juniorky +59 kg/, Milan Laurov /U21 do 67 kg a U21 Open/, Šimon Sečkár /kata ml. kadeti a ml. kadeti do 45 kg/, Zdenko Vanka /juniori nad 76 kg/ a Michal Výrostko /U21 do 75 kg/," vymenoval tréner Ľubomír Striežovský.

Svoju chvíľku na najvyššom stupienku si užili aj pretekárky v mladších vekových kategóriách. Zlato vybojovali Ariana Nikoleta a Nikola Kršiaková. Striebro z turnaja pridali Kornélia Bugárová, Ivana Gahírová a Zdenko Vanka, s bronzom odišli domov Urban Beňo, Kornélia Bugárová, Bibiana Černáková, Patrik Fuzák, Karin Hanáková, Jaroslav Kalamár, Timea Kučerová, Timotej Martykán, Karolína Moravcová, Jakub Šimko, Jozef Šipkovský, Mathias Uhrík, Patrícia Vanková a Michal Výrostko.

Medailová žatva na Slovenskom pohári

V druhú novembrovú sobotu (11.11.) vrcholil Slovenský pohár pre vekové kategórie od 12 do 21 rokov. Záverečné kolo súťaže už tradične postavilo Žiarčanov pred veľkú konkurenciu. 344 pretekárov z 50 klubov z celého Slovenska bojovalo o poslednú možnosť nominovať sa na Majstrovstvá republiky. Žiarčania so ziskom piatich zlatých, dvoch strieborných a dvoch bronzových kovov skončili v medailovej štatistike klubov na 2. mieste.

V kategóriách kata sa podarilo vybojovať zlato Šimonovi Sečkárovi. Šimon potvrdil skvelú formu aj v športovom zápase kumite, kde taktiež nenašiel premožiteľa. Po sčítaní všetkých bodov sa Šimon stal aj víťazom Slovenského pohára v kategórii kumite ml. dorastencov do 40 kg.

Ako opisuje Striežovský, svoju dominanciu v kategórii potvrdila aj Nina Jelžová, ktorá sa ziskom zlata v kategórii kumite junioriek nad 59 kg taktiež stala Víťazkou Slovenského pohára. Kornélia Bugárová si v kategórii U21 nad 68 kg vybojovala bronz, no po sčítaní všetkých získaných bodov si aj ona domov odnielsa celkové víťazstvo. ,,Ďalšou celkovou víťazkou Slovenského pohára sa stala Natália Rajčanová v kategórii kumite juniorky do 48 kg. Zdenkovi Vankovi stačilo striebro zo záverečného kola, aby sa aj on zaradil medzi celkových víťazov Slovenského pohára," pridáva ďalšie mená svojich úspešných zverencov Striežovský. Medailové umiestnenia si vybojovali ešte Dominika Veisová /zlato/, Aris Nikolas Čela /striebro/ a Patrícia Vanková /bronz/.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM