Barbara Dallosová Správy

Kde vám dnes v Žiari nalejú kávu zadarmo? Na TEJTO autobuske :) Pozrite, čo sa tam deje

Netradičná autobusová zástavka pri nemocnici dnes prekvapuje okoloidúcich. Výzdoba, lampióny a teplá káva. Členky občianskeho združenia Babinec dnes možno zlepšia upršaný deň aj vám...

Ilustračný obrázok k článku Kde vám dnes v Žiari nalejú kávu zadarmo? Na TEJTO autobuske :) Pozrite, čo sa tam deje
Zdroj: Dnes24.sk

Farebne vyzdobená autobusová zastávka v tomto sychravom dni púta pozornosť už z diaľky. Mnohí okoloidúci Žiarčania neskrývajú prekvapenie. Kávou ich s úsmevom ponúkajú členky OZ Babinec, a nič za to nechcú.

,,Celá akcia je súčasťou projektu Zobuď svoje CITY, ktorým chceme prebudiť v povedomí Žiarčanov, že aj oni sú zodpovední za to, ako to v našom meste vyzerá," vysvetľuje dôvod vzniku zvláštnej zástavky Mariana Páleníková, prednostka žiarskeho mestského úradu a spoluorganizá­torka akcie.

Prečo práve pri nemocnici?

Hoci v meste máme množstvo autobusových zástavok, to, že si organizátorky vybrali práve túto, má svoj dôvod. ,,To miesto je strategické, okolo nemocnice sa premelie množstvo ľudí. Nemocnica je miesto, kam môžu prichádzať alebo odtiaľ odchádzať aj s obavami. A práve týmto ľuďom sa snažíme zlepšiť deň," hovorí ďalej Páleníková.

Prekvapení Žiarčania

Ľudia pochopiteľne nie sú zvyknutí na takéto milé občerstvenie. Na otázku, ako reagujú, Páleníková odpovedá: ,,Reakcie sú samozrejme rôzne ale väčšina ľudí je rozpačitá. Dnes vám kadekto ponúka kadečo a potom za to niečo chce, sú teda milo prekvapení keď pochopia že im chceme len zdvihnúť náladu. "

Aj keď dážď úraduje?

Akcia prebieha už od skorých ranných hodín a trvať by mala až do šiestej večer. Podľa Páleníkovej je ale možné, že ich nepriaznivé počasie zo zástavky vyženie predčasne. ,,Práve v týchto chvíľach zvažujeme, či zostaneme naozaj až do večera. Dážď neustáva a stolíkom s kávou nechceme blokovať priestor zástavky, kde sa chcú ľudia pred ním schovať," uvažuje Páleníková.

Fotky z prebiehajúcej akcie si pozrite v našej fotogalérii.

Foto: OZ Babinec

Zástavka pod žiarskou nemocnicou sa premenila na kaviareň s dobrou náladou
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM