Barbara Dallosová Správy

Keď my vyťahujeme svetre, oni lezú do ľadovej vody: Vyše 70 otužilcov plánuje zraz v našom regióne

Ortuť v teplomeroch klesá, mnohí z nás na seba pridávajú viac vrstiev oblečenia. Milovníci zimného kúpania to robia presne naopak. Niekoľko desiatok otužilcov už o pár dní vhupne do ľadovej vody v našom regióne.

Ilustračný obrázok k článku Keď my vyťahujeme svetre, oni lezú do ľadovej vody: Vyše 70 otužilcov plánuje zraz v našom regióne
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Tento tok v marci sa viac než stovka otužilcov stretla pri Žiari vo vodnej nádrži známej ako Baywatch. Písali sme tu: Ľadové medvede v Baywatchi v rekordnom počte: Tajomstvá otužovania prezradil zasvätený v tomto VIDEU! Už o pár dní sa milovníci mrazivého kúpania stretnú v našom regióne opäť, tentoraz okúsia vody na Vindšachtskom jazere v Štiavnických Baniach. V poslednú novembrovú nedeľu (29.11.) sem prídu otužilci z celého Slovenska. Bude sa tu konať 7. ročník zimného plávania s názvom Štiavnické letokruhy.

,,Podujatie, ktoré sa začne o 14:00 hod., tento rok spestrí krátky program našich žiakov zo základnej školy, ktorí pri príležitosti medzinárodného dňa sokoliarstva predvedú ukážky zo sokoliarskeho výcviku," priblížil starosta Štiavnických Baní Stanislav Neuschl.

Na Štiavnických lehokruhoch sa podľa starostu zíde vždy približne 70 otužilcov, podobný počet očakávajú aj tento rok. Hlavná myšlienka podujatia, otužovanie ako súčasť zdravého životného štýlu, už nadchla aj miestnych. ,,Už aj v našej obci máme sedem ľadových medveďov," dodal Neuschl s úsmevom.

Pozrite si video z marcového kúpania na Baywatchi, z ktorého vás zaručene strasie od zimy :)

Foto: ilustračné

Šťastné tváre ale aj grimasy: Ľadové medvede z celého Slovenska
35
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM