Barbara Dallosová Správy

Keď obec a jej obyvatelia spoja svoje sily: V tejto dedine myslia aj na sociálne znevýhodnené deti

Takýto unikátny projekt nemajú v každej dedine. Ruku k dielu priložila nielen obec, ale aj samotní obyvatelia. Tábor Čerešne je dôkazom, že keď sa chce, tak sa dá...

Ilustračný obrázok k článku Keď obec a jej obyvatelia spoja svoje sily: V tejto dedine myslia aj na sociálne znevýhodnené deti
Zdroj: Webnoviny.sk

Denný tábor Čerešne je určený pre všetky deti z obce Janova Lehota, nevynímajúc deti zo sociálne slabších a rómskych rodín. Letné dni plné zážitkov si v ňom môžu užiť deti vo veku 6 – 14 rokov, v doprovode rodiča to môžu byť aj mladšie detičky. Tábor je bezplatný, symbolickou cenou sú spoplatnené len obedy.

Tábor sa podarilo zrealizovať aj za pomoci Európskeho sociálneho fondu ale aj obyvateľov, ktorí nezištne prispeli buď materiálne, alebo dobrovoľníckou činnosťou.

Jeden úspešný turnus už má tábor za sebou. Deti ale čaká ešte ďalší. Prevažná časť aktivít bude realizovaná v rámci obce, deti ale navštívia výchovno-zábavné zariadenia aj v blízkom okolí. Každý deň počas trvania tábora od rána až do popoludňajších hodín budú mať o program postarané.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM