Barbara Dallosová Správy

Keď to zbadal, ihneď začal točiť: Zdivočelé kozľa pri Kremnici pripomína kamzíka!

Tak toto sa len tak nevidí. Nášmu čitateľovi sa podario zachytiť žiarivobiele kozliatko, ktoré cupitalo po strmom skalnatom svahu kúsok od mesta. Zatúlaná kozička zrejme nevie nájsť cestu k rodičom. Po skalách ale skáče ako kamzík!

Ilustračný obrázok k článku Keď to zbadal, ihneď začal točiť: Zdivočelé kozľa pri Kremnici pripomína kamzíka!
Zdroj: Dnes24.sk

Zábery strateného kozliatka nám do redakcie poslal čitateľ Jaroslav. Takýto nevšedný pohľad sa mu naskytol cestou autom z Kremnice do neďalekej obce Nevoľné. Približne tri kilometre za mestom ho syn upozornil na zmätené zvieratko. Žiarivobiele mláďa kozy v sivom svahu doslova bilo do očí.

Milovník prírody neváhal, zaparkoval a celú situáciu zachytil na video. Zdá sa, že kozliatko, ktoré sa nejakou náhodou ocitlo v divočine, si na svet za druhou stranou bráničky rýchlo zvyklo. Po skalách poskakovalo obratne ako tatranský kamzík.

,,Zrejme ho nejaký predátor odohnal od rodičov, viem, že tí sú na Ihráči," predpokladá Jaro.

Ten sa však snažil zatúlané zviera nielen zvečniť, ale i zachrániť. Nájsť cestu k rodičom totiž mláďa bez ľudskej pomoci tak ľahko nedokáže. Kozliatko však bolo rýchlejšie. ,,Ono zrejme samo cestu naspäť nenájde. Malo by sa podariť ho chytiť, aby sa mohlo vrátiť k rodičom, alebo na nejaký salaš, prípadne by si ho niekto vzal do chovu. Aj ja by som ho vtedy chytil v ten deň, len rýchlo utekalo hore tými skalami. Inak by som ho hneď naložil do kufra," vysvetľuje.

Jaroslav chcel kozliatko chytiť, to však zmizlo v skalnatom teréne
6
Galéria
Zatúlané kozliatko cupitalo po strmom svahu ako tatranský kamzík
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM