Barbara Dallosová Správy

Komfort ako v multiplexoch: Žiarske kino chce modernizovať, zámer predstaví poslancom

Kino Hron je už vyše dvoch rokov digitálne, teraz ho má čakať ďalšia zásadná zmena. Modernizovať chcú to, na čo sa najčastejšie ponosujú samotní návštevníci.

Ilustračný obrázok k článku Komfort ako v multiplexoch: Žiarske kino chce modernizovať, zámer predstaví poslancom
Foto: Peter Handzuš

Projektový zámer modernizácie Kina Hron v druhej etape dostanú na stôl mestskí poslanci na blížiacom sa zasadnutí (23.6.).

Ako sa píše v materiáli, základným zámerom modernizácie je kompletná výmena starých kino sedadiel za nové prostredníctvom využitia dotačného programu Audiovizuálneho fondu. Fond poskytuje jednosálovým digitalizovaným kinám, ako je to žiarske, dotáciu s pôžičkou spojenú so spolufinancovaním. Digitalizácia, ktorou prešlo Kino Hron ešte v roku 2014, priniesla výrazne vyššiu návštevnosť.

Čítajte tiež: Žiarske kino v číslach: Návštevnosť opäť stúpla, na aké filmy chodíme najradšej?

Aby Žiarčania necestovali do multiplexov

V zámere sa zdôrazňuje, že žiarske kino je v súčasnosti stále jediným kinom vo vyše štyridsattisícovom okrese. Anketa, ktorá sa respondentov pýtala na to, čo vnímajú na kine negatívne, ukázala relatívne jasné výsledky. Nepohodlné, opotrebované a zastaralé sedenie uviedlo ako negatívum 66 zo 145 opýtaných. Druhým najčastejšie uvedeným nedostatkom bol chýbajúci stánok s občerstvením (50) a tretím nepravidelnosť premietania (34).

,,Pre mnohých návštevníkov kina je sedenie na súčasných starých sedačkách počas celej doby premietania natoľko nepohodlné, že radšej do kina neprídu, alebo radšej odídu do vzdialenejších miest, kde tento komfort poskytovaný je. Účelom tohto projektu je preto tiež získať divákov, ktorí sú ochotní odcestovať za pohodlím sedenia v kine napr. do Zvolena či Banskej Bystrice," píše sa v materiáli s tým, že pri predpokladanom 30%-nom navýšení návštevnosti je predpokladaná návratnosť investície 4 až 5 rokov.

Sedadlá pre páriky

Okrem výmeny samotných sedadiel sa má v kinosále zmeniť stupňovanie kvôli ich šírke, koberec a pribudnúť má tiež nové ledkové osvetlenie schodíkov.

Nové sklápacie sedadlá budú podľa zámeru nielen vizuálne príťažlivé, ale aj funkčné a pohodlné z hľadiska správneho držania tela pri sedení a v zadnom rade sa plánujú osadiť aj takzvané love-seat sedadlá, teda dvojsedadlá pre páriky.

,,Nové sedačky budú zakončené držiakom na nápoje pre zvýšenie pohodlia divákov. V budúcnosti sa totiž plánuje zaviesť bufetové občerstvenie pre kino s vhodnými obalmi občerstvenia vzhľadom na hlučnosť a nepraktickosť obalov, ktoré si diváci svojvoľne do kina donášajú dnes," uvádza sa ďalej v materiáli.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM