Samospráva

KOMPLETNÝ PREHĽAD: Kedy budú prebiehať zápisy prváčikov do žiarskych škôl?

Škôlkári sa onedlho dočkajú svojho veľkého dňa. Zápisy sa blížia. Žiar očakáva v tomto roku viac prvákov. Mesto vychádza v ústrety zamestnaným rodičom, pokračuje sa v nedeľných zápisoch. Pozrite si prehľad.

Ilustračný obrázok k článku KOMPLETNÝ PREHĽAD: Kedy budú prebiehať zápisy prváčikov do žiarskych škôl?

Celkom 234 detí zapísali rodičia v uplynulom roku do prvých ročníkov štyroch základných škôl (ZŠ) na území mesta Žiar nad Hronom. Tri zo škôl sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, jedna je cirkevná. Počet detí, ktoré by mali po prvý raz nastúpiť do školy v školskom roku 2014/2015, by mal byť o niečo vyšší. Uviedol hovorca mesta Martin Baláž.

Odhadujeme, že na zápis v tomto roku príde 180 detí, ktoré majú trvalý pobyt v Žiari nad Hronom. Na zápis sa dostavia aj chlapci a dievčatá, ktoré mali vlani odklad, i deti z okolitých dedín. Takže pravdepodobne by to číslo z minulého roku malo byť o niečo vyššie,“ ozrejmil Baláž.

Zápisy do ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta – na Ulici Dr. Janského, na Ulici M. R. Štefánika a na Jilemnického ulici budú počas dvoch dní, a to v nedeľu 9. februára od 10.00 h do 15.00 h a v pondelok 10. februára od 9.00 h do 16.00 h.My sme podobne ako v minulom roku, tak aj tomto vyšli v ústrety pracujúcim rodičom, ktorí môžu prísť s deťmi na zápis aj v nedeľu,“ priblížil Baláž.

Zápis detí do ZŠ s MŠ Š. Moysesa na Ulici A. Kmeťa, ktorú má v zriaďovateľskej pôsobnosti Rímskokatolícka cirkev, Biskupstvo v Banskej Bystrici, bude v pondelok 3. februára od 9.00 h do 16.00 h.

foto: archív

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM