Martin Károly Basketbal

KOMPLETNÝ PREHĽAD: Pozrite si výsledky basketbalových súťaží

Cez víkend odhrali zápasy žiarski starší minibasketbalisti, žiaci ale aj basketbalový kadeti. Pozrite si kompeltné výsledky aj s komentármi trénerov.

Ilustračný obrázok k článku KOMPLETNÝ PREHĽAD: Pozrite si výsledky basketbalových súťaží
Zdroj: Dnes24.sk

Starší minibasketbalisti

BK MŠK ZH : Victoria Martin 62 : 19
21 – 4,/ 12 – 1,/ 14 – 6,/ 15 – 8,/

Body: Horváth – 16, Olajec, Grochal – 8, Krajčovič – 7, Kucej – 6, Ihring – 4, Bača – 3, Golebiowski, Novák, Kotlárik, Šonkol a Tomašik po 2

BK MŠK ZH : Victoria Martin 70 : 29 19 – 4,/12 – 6,/36 – 1,/3 – 18,/

Body: Horváth – 18, Bača – 15, Krajčovič 8, Olajec, Novák – 6, Ihring – 4, Kotlárik 3, Kucej, Grochal, Šonkol, Švec a Király po 2

V ďalšom dvojzápase nastúpili žiarsky starší minibasketbalisti na domácej palubovke proti družstvu z Martina. Hneď príchod hostí zmrazil niektorým našim chlapcom úsmev, nakoľko jeden z hráčov vyčnieval nad všetkými, ba i nad Martinským trénerom. Medzi hráčmi začali padať otázky, kto ho bude brániť? Toto bola hneď prvá úloha trénera vysvetliť chlapcom, že basketbal nie je len o výške a fyzickej zdatnosti, ale aj o basketbalovom myslení, prehľade na ihrisku a hlavne je to veľmi rýchla kolektívna hra.

Chlapci pochopili trénerové slová a od prvých sekúnd sa pustili do súpera bez rešpektu. Výsledok prevej štvrtiny 21:4, hovorí za všetko. Celý zápas sa niesol v našej réžií a Žiarčania si mohli dovoliť vyskúšať aj nový obranný herný systém, s ktorým sa zoznámili len dva dni pred zápasom. Zápas vyšiel podľa našich predstáv a víťazstvo 62 : 19 bolo úplne zaslúžené.

Druhý zápas sa niesol v podobnom víťaznom duchu a skončil sa výsledok 70 : 29. Prioritou bolo do zápasov zapojiť hráčov ročník 2001, pre ktorých je táto súťaž určená ale bez problémov sa presadili aj mladšie ročníky, ktoré vypomáhajú starším spoluhráčom. Chlapcov treba pochváliť za kolektívny výkon, zodpovednú obranu a celkový herný prejav na ihrisku, ktorým potešili aj divákov.

tr. J.Horváth

Majstrovstvá stredoslovenskej oblasti – žiaci

27.10.2012, 2.kolo

MŠK BK Žiar nad Hronom : IMC Považská Bystrica 59:46 /27:18/ Kádaši 30, Šály 6, Mokroš 5, Nagy 5, Rajnoha 4, Mihálka 3, Holička 2, Majer 2, Záhorec 2

MŠK BK Žiar nad Hronom : IMC Považská Bystrica 58:52 /29:18/
Kádaši 13, Mokroš 10, Nagy 7, Holička 6, Majer 6, Rajnoha 6, Šály 6, Ostáš 4

Žiarčania hostili na palubovke športovej haly tím žiakov z Považskej Bystrice. Piati hráči ročník narodenia 1999, doplnení desiatimi o rok mladšími 2000kami, sa pokúsili vrátiť hosťom dve minulosezónne tesné prehry a podarilo sa im to. Do prvého zápasu nastúpili koncentrovane, vnútili súperovi svoju hru a celý zápas diktovali tempo.

Dobre bránili, presadzovali sa v rýchlom protiútoku aj v postupnom útoku. Súper musel pozorne brániť každého hráča na palubovke, Jakuba Kádašiho sa im tak nepodarilo zdvojovať a ten sa v hre 1:1 pohodlne presadzoval.

Príležitosť nastúpiť do zápasu dostali všetci pätnásti hráči. V druhom zápase dobrý dojem z hry Žiarčanov pokazil vypustený záver zápasu, keď už o 22 bodov vedúci domáci nezvládli záverečnú päťminútovku. V tej pokazenými nahrávkami a stratami v rozohrávke posadili hostí na koňa a tí skresali konečný stav na rozdiel len 6 bodov. V kategórii žiakov sa strata koncentrácie a disciplíny v hre okamžite prejaví, či už na tréningu alebo v majstrovskom zápase.

Norbert Nagy, tréner

Kadetská liga

víkend 20.10–21.10.2012

MBK Liptovský Milukáš : MŠK BK Žiar nad Hronom – 54 : 50 /28:12/
Body: Kašša – 17 bodov, Šouc – 15 bodov , Obert – 6 bodov, Valo, Skladan – 5 bodov, Kadáši – 2 body

Žiarčania prišli do Lip.Mikuláša vyhrať, no nepodarilo sa im to. Veľmi zlý bol vstup do zápasu, keď z vyložených šancí nedávali koše a zbytočne straty lôpt umožňovali domácim ľahko skórovať, V druhom polčase sa hra zlepšila, hostia dokázali stiahnuť 22 bodový rozdiel, ale na rozbehnutého súpera to bolo už neskoro.

BKM Svit : MŠK BK Žiar nad Hronom – 70 : 40 /46:17 / Body: Šouc – 15 bodov, Kašša – 9 bodov, Skladan – 6 bodov , Kadáši – 4 body, Supuka, Valo, Mokroš – 2 body.

Svitavskí kadeti od začiatku zápasu išli za víťazstvom a naši žiarski hráči im len k tomu dopomohli. Znova slabá streľba z vyložených šancí a slabý návrat do obrany , súperovi rýchlo umožnilo vytvoriť si vysoký náskok do polčasu. V druhom polčase sa hra vyrovnala, no domáci hráči aj tak diktovali vývoj zápasu.

MŠK BK Žiar nad Hronom : Viktória Žilina – 49 : 88
/I. štvrtina 13:17, II. štvrtina 15:20, III. štvrtina 15:22, IV. štvrtina 6:29 / Body: Obert – 12 bodov, Kašša – 11 bodov, Skladan – 10 bodov, Košťál – 8 bodov, Šouc – 6 bodov, Supuka – 2 body

Nedeľňajší zápas mal veľký výzvam, lebo prehra by znamenala koniec šancí na postup do prvej osmičky. Zápas začal veľmi nervózne, chyby sa kopili na oboch stranách , no slabá podkošová streľba domácich , ktorá sa v závere ukázala ako rozhodujúca, umožňovala hosťujúcemu tímu si pomaly zvyšovať náskok. Časté striedanie obrán neprinieslo svoj osoh a úspešná trojková streľba hostí v závere len ukázala na nedostatky kadetského družstva.

Tréner : Eduard Frický Asistent : Miloš Slávik

BASKETBAL: Žiarski starší mini a žiaci v posledných zápasoch
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM