Barbara Dallosová Tlačové správy

Koncert v znamení talianskeho temperamentu na kremnickom hrade: LA GIOIA vám rozprúdi krv v žilách!

Originálne pop-operné zoskupenie žne úspechy na koncertoch po celej krajine. Tentoraz sa tri zvučné hlasy rozoznejú Kostolom sv. Kataríny na Mestskom hrade v Kremnici. Vzácnym hosťom bude šarmantná dáma!

Ilustračný obrázok k článku Koncert v znamení talianskeho temperamentu na kremnickom hrade: LA GIOIA vám rozprúdi krv v žilách!
Zdroj: Dnes24.sk

Veľkonočné obdobie je na kremnickom hrade tradičným časom konania sa rôznych koncertov. Tentoraz si ale pre vás v Kremnici pripravili niečo špeciálne. Výnimočný koncert je jedno z množstva podujatí, ktorým chcú v múzeu osláviť jeho jubileum.

,,Pri príležitosti 125 výročia vzniku múzea sme si pripravili skutočnú hudobnú lahôdku. Siahli sme po hudobnom štýle, ktorý spája populárnu hudbu a operný spev," hovorí o výbere interpretov Ľubica Majerová z Múzea mincí a medailí v Kremnici.

Vokálne trio LA GIOIA bolo skvelým výberom. Reprezentuje takzvanú pop-operu, teda hudobný štýl, ktorý spája populárnu hudbu a operný spev. Zoskupenie troch spevákov interpretuje populárne piesne v štýle belcanta. Repertoár tria tvoria nielen skladby svetovej hudobnej scény, ale najmä pozoruhodné úpravy známych slovenských a českých hitov, ktoré v podaní La Gioia znejú originálnym spôsobom. Melódie vám teda budú známe, takto ste ich však doposiaľ nepočuli!

Baritonistov Petra Ďurovca a Petra Ševčíka a tenoristu Matej Vaníka doplní ďalší hudobný hosť. Pódium skrášli mladá speváčka Natália Hatalová.

Taliansky názov LA GIOIA, znamená radosť. Tú vám hudobné zoskupenie prinesie 12. apríla /nedeľa/ o 18:00 hod. v Kostole sv. Kataríny na Mestskom hrade v Kremnici.

Vstupenky na koncert si môžete zakúpiť v predpredaji za 10 eur v Múzeu mincí a medailí – v expozícii Líce a rub peňazí a v Meštianskom dome na výstave Pôvab kameninových záhrad na Štefánikovom námestí v Kremnici od 27. 3. 2015 do 10. 4. 2015. V deň konania koncertu bude cena vstupenky 13 eur.

La Gioia- Ma Fille Est Belle
1
Galéria
LA GIOIA - známe melódie trochu inak
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM