Martin Károly Rôzne

Konferencia o horskej cyklistike má zblížiť názory bicyklistov a vlastníkov lesa

Banská Štiavnica - Zblížiť názory odborníkov na cestovný ruch, bicyklistov na strane jednej a správcov a majiteľov lesov na strane druhej, je cieľom pracovnej konferencie s názvom Horská cyklistika ako faktor miestneho rozvoja cestovného ruchu, ktorá

Ako sa píše v pozvánke generálneho riaditeľa sekcie cestovného ruchu Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Stanislava Rusinku, rekreačná horská cyklistika je novodobým potomkom kedysi masovo rozšírenej pešej turistiky. Poskytuje nielen aktívny oddych a lepšiu zdravotnú kondíciu, ale dobre manažovaná je aj zdrojom miestneho rozvoja.

Slovensko má pre jej rozvoj výborný potenciál. Pre jej plné rozvinutie je ale treba zladiť záujmy všetkých, ktorých sa to dotýka. Je treba dosiahnuť takú zmenu vnímania cyklistiky v lese, ktorá povedie k spolupráci medzi zriaďovateľmi a správcami tratí, orgánmi ochrany životného prostredia a vlastníkmi a správcami krajiny.

Na konferencii sa bude hovoriť nielen o budúcnosti horskej cyklistiky, ale aj o úspešných projektoch horských cyklotrás na Slovensku a o skúsenosti s ich budovaním. Na záver sa uskutoční prezentácia výsledkov pracovnej skupiny.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM