Martin Búri Iné športy

Koniec diamantovej sezóny už v sobotu: Vyskúšajte si jazdu na plochej dráhe!

Jubilejná, 60. sezóna na plochodrážnom ovále v Žarnovici, končí už túto sobotu. Na rozlúčkových medzinárodných pretekoch, okrem napínavých jázd, nebudú chýbať ani exhibície špičkových jazdcov. Odvážnejší si dokonca budú môcť vyskúša jazdy na motocykloch.

Ilustračný obrázok k článku Koniec diamantovej sezóny už v sobotu: Vyskúšajte si jazdu na plochej dráhe!
Zdroj: SpeedwayClub.sk

Plochá dráha v Žarnovici sa môže pochváliť bohatou históriou, ktorá siaha až 60 rokov dozadu. A práve tohtoročná diamantová sezóna sa oficiálne ukončí už v najbližšiu sobotu 5. októbra medzinárodnými pretekmi.

Speedway Club Žarnovica od svojho vzniku v roku 2011 organizuje na konci každej sezóny rozlúčkové preteky. Tentoraz nimi bude Prebor Českej republiky jednotlivcov, ktorý bude mať medzinárodné obsadenie jazdcov nielen z Českej republiky a Slovenska, ale aj Poľska, Slovinska a Rakúska.

Na štart sa medzi inými postaví aj minuloročný majster Českej republiky a tohtoročný šiesty najlepší junior sveta Václav Milík. Chýbať nebude ani takmer kompletná slovenská reprezentácia, pričom sa predstavia aj traja nováčikovia z domáceho klubu.

Po skončení pretekov budú nasledovať ešte tradičné zábavné jazdy, ako jazda v opačnom smere, jazda dvoch pretekárov na jednom motocykli, jazda s výmenou kolesa a samozrejme pre tých odvážnejších nadšencov plochej dráhy nebude chýbať ani možnosť vyskúšať si jazdu na plochodrážnom motocykli.

Preteky sa uskutočnia na žarnovickom plochodrážnom ovále v sobotu 5. októbra so začiatkom o 13.30 hod.

Foto: Igor Fellner

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM