Barbara Dallosová Rôzne

Koniec roka na žiarskom gympli: Štebot, smiech, aj rozlúčkové selfies, FOTO

Vysvedčenia v rukách a v hlavách myšlienky na vytúžené prázdniny. Na žiarskom gymnáziu bolo v posledný deň školského roka živo.

Ilustračný obrázok k článku Koniec roka na žiarskom gympli: Štebot, smiech, aj rozlúčkové selfies, FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarski gymnazisti si príhovor nevypočuli na školskom dvore, ale z rozhlasu vo svojich triedach. Pred budovou Gymnázia Milana Rúfusa to ale po odovzdaní vysvedčení poriadne ožilo. Dobrá nálada, posledné fototermíniky na schodoch do budovy, nejaké tie selfies a dohadovanie sa, kam po tomto veľkom dni vyraziť. Predsa len, niektorí spolužiaci sa neuvidia celé leto.

S výsledkom svojho celoročného snaženia boli niektorí spokojní viac, niektorí menej, inú ako usmiatu tvár ale pred školou vidieť nebolo. Radosť z blížiacich sa voľných týždňov sa nedala skryť.

Medzi tých, ktorí môžu prázdninovať s pokojným svedomím, patrí gymnazistka Lucia (18). Na otázku, aké bolo vysvedčenie, skromne odpovedala: ,,Čisté. Teda, čisté jednotky."

Naširoko usmiata Dominika (18) sa teší nielen na prázdniny. Ako priznala, radosť má aj z toho, že toto bol jej posledný školský rok s neobľúbeným predmetom.

,,Mám jednotky, dvojky, a potom trojka z matiky. Trošku to zahaprovalo," hovorí s nadhľadom Dominika a vysvetľuje: ,,Bola to u mňa prvá trojka vôbec na vysvedčení. Ale už hádam nebude, lebo matika už nebude. Budúci rok ju už nemám, takže jupí," dodala s úsmevom tretiačka.

Medzi žiakmi nižších ročníkov sme zastihli Ivanu (15). Na vysvedčku sa tiež objavila aj nejaká tá trojka, Ivka je ale spokojná. ,,Spokojná som, veľmi, na polroku som nebola spokojná takmer vôbec. Tento školský rok bol taký dvojaký, že druhý polrok bol oveľa lepší ako prvý," zhodnotila.

Pozrite sa, ako vyzeral koniec školského roka v iných regiónoch Slovenska

FOTO: Posledný školský deň na žiarskom gymnáziu
5
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM