Stanislav Černák Správy

Kontrola hygienikov v akvaparku Kováčová: Vydali zákaz kúpania v dvoch bazénoch!

Hygienici vykonali na celom Slovensku množstvo kontrol, pri ktorých sa zamerali nielen na prírodné vodné plochy, ale aj na kúpaliská. Posvietili si aj na akvapark v Kováčovej. Takto to dopadlo...

Ilustračný obrázok k článku Kontrola hygienikov v akvaparku Kováčová: Vydali zákaz kúpania v dvoch bazénoch!
Zdroj: Dnes24.sk

Kontrola hygienikov nedopadla dobre pre Holidaypark Kováčová, kde bol pre dva bazény vydaný zákaz kúpania! Holidaypark Kováčová je pritom otvorený iba rok. Kúpalisko po takmer rok trvajúcej rekonštrukcii otvorili 12. augusta 2013. Počas veľkej rekonštrukcie v areáli obnovili dva bazény, pribudla nová vírivka či nový tobogán.

Kontrolóri si posvietili okrem Kováčovej aj na ďalšie kúpaliská na Slovensku. Regionálne úrady verejného zdravotníctva v druhej polovici júla vykonali kontroly na 16 prírodných a 165 umelých kúpalísk. V ostatných kontrolovaných prevádzkach riešili hygienici menšie nedostatky prevádzkového charakteru upozornením prevádzkovateľa. V deviatich prípadoch sa pre nedostatky začalo správne konanie o uložení pokuty v celkovej výške 2720 eur. Okrem toho boli uložené tri blokové pokuty v celkovej výške 146 eur. Nedostatky zistili na jednom prírodnom kúpalisku a 23 umelých.

Hygienici vykonávali tieto kontroly ešte na konci júla. Zákaz kúpania v dvoch bazénoch v kováčovskom akvaparku však už v súčasnosti neplatí. Dôvodom zákazu kúpania bola kvalita vody, prevádzkovatelia Holidayparku v Kováčovej tento problém ale ešte v daný deň vyriešili a v súčasnosti sú všetky bazény v tejto prevádzke plne funkčné.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM