Barbara Dallosová Správy

Kopec pod Priorom sa stal adrenalínovou disciplínou: Pozrite VIDEO, ako sa po ňom škriabu autá!

Počasie s nami dnes poriadne zametá. Kopec, ktorý oddeľuje sídlisko Pod vŕšky od hlavného ťahu mestom, robí vodičom vrásky. Počuť len pišťanie pneumatík, tátoši sa ale nie a nie pohnúť.

Ilustračný obrázok k článku Kopec pod Priorom sa stal adrenalínovou disciplínou: Pozrite VIDEO, ako sa po ňom škriabu autá!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Snehová nádielka dnes Žiarsky okres nešetrila. Presne ako pred časom predpovedali meteorológovia. Husté sneženie od noci neustáva a žiarski cestári sú v strehu. Niektoré miestne komunikácie ale aj tak spôsobujú problémy.

Na kopci, medzi Žiarčanmi známom aj ako Priorák, to miestami pripomína šmýkalu. Mnohí vodiči, ktorí ním šli zo sídliska Pod vŕšky smerom do mesta, zostali prekvapení. Ich autá sa totiž uprostred kopca rozhodli ísť skôr dozadu, než dopredu. Niektorí vodiči to vzdali, opatrne sa otočili pri vjazde určenom pre zásobovanie supermarketu a vrátili sa späť.

Niektorí bojovníci ale pišťali pneumatikami až kým sa po centimetroch nedostali na svetelnú križovatku na vrchu kopca. Kolíziu na žiarskom sídlisku si pozrite vo VIDEU!

Technika na odhŕňanie snehu pritom brázdi ulice mesta už od skorých ranných hodín. Sneženie ale dáva poriadne zabrať aj Technickým službám. ,,Všetka technika a všetci pracovníci sú práve v teréne. Využili sme aj posily externých pracovníkov a stiahli sme aj ľudí z iných prevádzok. Ideme v maximálnom nasadení," ubezpečuje riaditeľ Technických služieb Igor Rozenberg.

Obyvatelia sídliska už tento kopec poznajú dôverne. Nie je to totiž prvá zima, kedy ich ,,uväznil" na sídlisku. Zasnežená vozovka na strmom kopci ich vytrápila už aj v minulosti. Pozrite TU.

Nezdolateľný kopec: Takto sa na ňom trápili vodiči
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM