Barbara Dallosová Správy

Korčuľovať sa môžu či je zima, alebo teplo: Za jednou zo základiek vyrástlo umelé klzisko!

Počasiu sa nechcelo, tak mu pomohli. Obyvatelia mesta sa budú môcť tešiť z umelej ľadovej plochy celé dva mesiace. Na tej si bez obáv zašportujú, aj keď vyjde zubaté slniečko.

Ilustračný obrázok k článku Korčuľovať sa môžu či je zima, alebo teplo: Za jednou zo základiek vyrástlo umelé klzisko!
Zdroj: TASR

Milovníci zimného korčuľovania a ľadového hokeja sa v Žarnovici môžu tešiť z novej ľadovej plochy. Mesto sa rozhodlo na dva mesiace prenajať umelú ľadovú plochu. Tá sa už v týchto dňoch nachádza na Viacúčelovom ihrisku za miestnou základnou školou.

,,Bohužiaľ sme mali také skúsenosti, že v minulých rokoch sa nám prírodný ľad nepodarilo na tejto ploche urobiť, tak sme sa takto rozhodli a nenechali sme to na náhodu počasia," hovorí primátor Kamil Danko.

Umelá ľadová plocha bude malým aj veľkým slúžiť bez ohľadu na klimatické podmienky. Primátora teší, že deti si tak budú môcť užiť klasické zimné športy aj napriek výkyvom počasia. Prenájom plochy na dva mesiace stál mesto približne 5000 eur. Podľa Danka to nie je suma, ktorá by nejakým spôsobom navýšila čiastku, ktorú mesto dáva na športové aktivity. Klzisko bude otvorené denne od 10.00 h do 21.30 h s výnimkou vianočných sviatkov, kedy bude prevádzka upravená.

Foto: ilustračné

Umelá ľadová plocha bude Žarnovičanom slúžiť dva mesiace
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM