Martin Károly Rôzne

Kotleba rečnil na žiarskom námestí

Pôvodne Strana priateľov vína sa vlani premenovala Ľudovú stranu sociálnej solidarity. Vo februári 2010 sa transformovala na Ľudovú stranu Naše Slovensko. Ide zväčša o ľudí blízkych rozpustenému extrémistickému združeniu Slovenská pospolitosť. Predvo

Námestie Matice Slovenskej zaplnilo pár desiatok prívržencov tejto strany. Žiarčania zobďaleč počúvali plamenné prejavy. Kotleba hovoril o parazitoch, boľševikoch ale aj zakladaní domobrany.

Predvolebný míting začal o14– tej hodine. O 11-tej mu predchádzala kortešačka v Kremnici.

„Ak strana po registrácii stanov vyvíja činnosť, ktorá nie je v súlade s Ústavou Slovenskej republiky, ktokoľvek môže podať podnet na Generálnu prokuratúru SR. Podľa zákona o politických stranách a politických hnutiach je generálny prokurátor oprávnený podať návrh na rozpustenie strany. O takomto návrhu rozhoduje Najvyšší súd SR,“ uviedla pre aktualne.sk Hattalová z komunikačného odboru ministerstva vnútra.

Marián Kotleba, bývalý učiteľ na bystrickom gymnáziu kandidoval aj do voľbách do VÚC v Banskej Bystrici. Skončil štvrtý so ziskom cez desať percent a 13 629 hlasmi.

/mak/

Kotleba rečnil na žiarskom námestí
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM