Barbara Dallosová Krimi

Krádeže, útok na policajta aj popíjajúca mládež: Mestskí policajti prezradili, čo všetko v Žiari za rok riešili!

Žiarski muži zákona bilancovali. Správa, v ktorej Mestská polícia v Žiari nad Hronom hodnotila svoju činnosť za posledný rok, ukázala okrem iného aj nelichotivé čísla. Čítajte, s čím sa museli žiarski policajti popasovať a v čom sme prekonali číslo spred roka takmer dvojnásobne...

Ilustračný obrázok k článku Krádeže, útok na policajta aj popíjajúca mládež: Mestskí policajti prezradili, čo všetko v Žiari za rok riešili!
Zdroj: TASR

Ku koncu minulého roka strážilo zákon v meste 20 mestských policajtov včetne náčelníka Róberta Šišku. Podľa správy, ktorú Mestská polícia (MsP) vydala, mali naši muži zákona čo robiť.

Väčšinu tvorili priestupky

Ako uvádza správa o činnosti MsP, jej príslušníci v našom meste v roku 2014 zistili 2 473 porušení zákona. Najväčšiu časť porušení, až 98 percent a teda 2 427 prípadov, tvorili priestupky.

Našli sa ale aj trestné činy. ,,12 prípadov predstavovali zaznamenané trestné činy – najmä poškodzovania majetku (4), krádeže a prisvojenia si cudzej veci (2) a opakované krádeže v obchodných reťazcoch (4). V dvoch prípadoch došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu útoku na verejného činiteľa (člena hliadky MsP)," uvádza polícia v správe.

Žiarski policajti riešili tiež 32 správnych deliktov. Až 30 z nich sa týkalo mladistvých a maloletých, ktorí porušili zákaz požívania alkoholických nápojov a zvyšné dva prípady boli porušeniami zákona o cestnej doprave (porušenie povinností taxislužby).

Takmer dvojnásobok!

Policajti v roku 2014 ukladali aj pokuty. A práve tu čísla neuveriteľne narástli.

,,Mestská polícia v roku 2014 prejednala na mieste v blokovom konaní 1 443 priestupkov v úhrnnej hodnote 17 945 eur, čo je oproti roku 2013 výrazný nárast (793 / 8 305 eur)," hovorí správa o takmer dvojnásobnom náraste.

Čítajte tiež:

Podgurážení žiarski tínedžeri: Pozrite, koľko ich už policajti chytili a kde pijú najčastejšie!

Na cigaretku na žiarskom nástupišti dopláca stále viac ľudí: Pozrite, koľko ich zachytili kamery!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM