Martin Károly Rôzne

Kravec s padákom 170 000 €: Prihlásil sa na úrad práce!

Medializovaný zlatý padák Pavla Kraveca, bývalého riaditeľa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) z Trnavej Hory nabral nový rozmer. Prihlásil sa na žiarsky úrad práce. Dostane podporu o ktorej snívajú aj mnohí zamestnaní!

Povolebná výmena na štátnych postoch prináša stále nové prekvapenia a škandály. Nominant KDH, Pavel Kravec dostal ako odstupné 170 tisíc eur. Kravec ju nepovažuje za privysokú. "Manažérska zmluva zodpovedá obvyklým štandardom akciových spoločností s porovnateľnými ekonomickými parametrami a hospodárskym významom a zároveň zohľadňuje aj mieru ohodnotenia osobnej zodpovednosti za riadenie firmy"zhodnotil bývalý šéf ZSSK a poslanec obecného zastupiteľstva v Trnavej Hore pre žiar24.

[size=14][color=#cc0000]­Opäť z peňazí daňových poplatníkov[/co­lor][/size] [blockquote]Me­dializovaná kauza nabrala nový rozmer. Internetový portál Čas.sk priniesol informáciu, že Pavel Kravec sa prihlásil na Úrad práce v Žiari nad Hronom, ako nezamestnaný. „Keďže jeho príjem bol skutočne nadpriemerný, dokonca vyšší ako má poslanec parlamentu, aj jeho „podpora“ má byť nadpriemerná. Podľa informácií Nového Času sa má pohybovať na maximálnej možnej úrovni, čiže 1 137,70 € až 1 175,62 eur v závislosti od dĺžky mesiaca!“ uvádza sa na portáli.[/bloc­kquote]

Celý článok Času.sk si prečítate [link=http://www­.cas.sk/clanok/225766/k­ravec-dostal-170-tisic-eur-a-este-sa-mu-skladame-na-podporu.html]TU[/lin­k] [size=14][color=#cc0000] Vráti peniaze do rozpočtu KDH?[/color][/size] Poslanec Radoslav Procházka (KDH) chce dnes večer na zasadnutí bratislavskej Krajskej rady KDH navrhnúť, aby zlaté padáky pre bývalých nominantov kresťanských demokratov strana preplatila z vlastných peňazí. „Dnes večer na bratislavskej Krajskej rade KDH navrhnem prijatie výzvy Predsedníctvu KDH, aby prijalo rozhodnutie, ktorým vyzvem straníckych nominantov v rezorte dopravy na vrátenie neprimeraných odmien. A navrhnem snemu, aby súhlasil so záväzkom hnutia, že všetko to, čo nominanti nevrátia, by sa vrátilo z vlastných príspevkov za hlasy,“ vyhlásil Procházka. [size=14] [color=#cc0000]­Zlatých padákov je viac[/color][/size] Medzi manažérmi, ktorí svoje funkcie opustili aj so zlatým padákom, sa spomína bývalý šéf Železničnej spoločnosti Slovensko Pavol Kravec, ktorý dostal odmenu takmer 170.000 eur. Okrem neho dostali vysoké odstupné aj ďalší členovia manažmentu železníc. Zlatý padák vo výške 178.000 eur má aj bývalá šéfka Slovenskej pošty Marcela Hrdá.

žiar24/cas.sk/TASR foto/TASR

[color=#cc0000]­Súvisiaci článok [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136155_Pos­lanec-Trnavej-Hory:-Zlaty-padak-za-170–000-%E2%82%AC!]Poslanec Trnavej Hory: Zlatý padák za 170 000 €![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM